Apple TV väntar på H.265 HEVC ratificering?

Mycket prat på Consumer Electronics Show i Las Vegas, Nevada, tidigare denna månad – både ja och nej – var över innehållet leveransproblem med Ultra HD, aka Ultra High-Definition video. Det är hönan och ägget gåta. Du kan köpa en vacker uppsättning kostar om priset på en bil (inte en ekonomi modell), men det finns lite innehåll. En av frågorna är branschövergripande antagande av en nyare och bättre codec för att få allt att Ultra HD video runt Internets utan att täppa till avloppet. Ange H.265, High Efficiency Video Coding (HEVC).

Standarden är en riktig ISO / IEC MPEG-standarden, och beror för ratificering inom kort, även i första kvartalet 2013. Codec programvara för testning har tillkännagivits. Standarden kommer att stödja en upplösning på 8,192×4,320 pixlar och kan leverera dubbla datakompressionsförhållandet av den nuvarande H.264. Och till skillnad från H.264 är HEVC också optimerad för parallell bearbetning, vilket innebär olika delar av videobilden kan avkodas samtidigt uppfostra de viktigaste delarna först, precis som din webbläsare.

På Dreamtek bloggen, som drivs av en grupp brittiska videoproduktion konsulter ett senare inlägg på HEVC berättar om tekniken och dess fördelar för mobil video. Och sedan finns det ledande stöd från Apple.

Apple har redan flyttat till stöd HEVC på sina iPads – de som säljs under 2012 är HEVC kompatibla. Som bilden nedan (lånat från Realnetworks) visar, är HEVC kan betydligt högre upplösning.

Det är särskilt intressant med tanke på Apples ständiga strävan att leverera högupplösta skärmar på alla sina enheter, särskilt i ljuset av de ständiga kraven bolaget rita sitt sätt att införa en särskild Apple TV.

Kommer detta att vara bland de första tillgängliga och prisvärda konsument tv vara utrustade med både Internet och stöd för den kommande standarden? Om så är fallet, antyder det i framtida planer att erbjuda upp innehåll med hjälp av standard via iTunes Store.

Ändå videomarknadsanalytiker säger att hålla dina hästar. Dan Rayburn, chefsanalytiker på Frost och Sullivan skrev StreamingMedia.com att det finns många problem med ett snabbt antagande av den konservativa och kostnadsmedvetna video industrin. I en detaljerad analys, Rayburn sade att 2016 var ett mer troligt måldatum för bred acceptans.

Man kan dra en parallell mellan antagandet kurvan för MPEG-4 som den gradvis intrång i överhöghet MPEG-2. Vi tror att när token adoptioner – såsom införlivande i DVB-standarderna för marksändningar – kommer att ske på kort sikt, och några kanaler kan också lanseras 2015, kommer en kritisk massa av adoption inte börja förrän vid minst 2016. Historien visar att detta – även ett decennium efter lanseringen av AVC, MPEG-2 är fortfarande en väldig kraft i betal-TV (särskilt kabel), på grund av den massiva fotavtryck äldre utrustning såsom digitalboxar och infrastruktur för överföring som är alla utformade för att arbeta med MPEG-2 video.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

Kostnaden är också fortfarande ett problem – många Betala TV-operatörer i regioner som Afrika, Asien och Latinamerika väljer MPEG-2 i stället för AVC på grund av den betydligt lägre kostnad för konsumentplacerad utrustning (CPE) och videokodare. Med tanke på den massiva våg av investeringar i AVC utrustning som vi har sett under de senaste två åren, förväntar vi oss åtminstone 5 år av utrustningens livslängd innan ekonomiskt stressade programföretag och tjänsteleverantörer kommer att överväga systemuppgraderingar. Alla videoteknik berör många komponenter när den färdas från glas till glas, såsom kameror, NLE system, videoregistersystem, statistiska multiplexorer, satellittranspondrar, huvud-ändarna och (kanske viktigast) CPE.

Likaså på OTT sidan, transcoders, filformat, streaming protokoll, streaming servrar, skydd innehållssystem, nätverk optimering plattformar, och slut enheter alla måste stödja HEVC före en början till slut lösningen blir i stort sett lönsamt. I sin ständiga strävan att bekämpa produktifiering och driva efterfrågan genom fortsatt teknisk störning, leverantörer av videoteknik och hemelektronik både är engagerade i snabb och rasande produktutveckling runt HEVC, med många meddelanden gjordes redan och flera mer viktiga milstolpar förväntas under 2013.

Detta låter alla som passar perfekt för en Apple ekosystem. Apple skulle inte nödvändigtvis balked av bred acceptans. Företaget äger hårdvarusidan av ekvationen i delar av sina plattformar, eller kunde med den ofta ryktas, nästa generations Apple TV. Dess mobila plattformar är redan kompatibla.

Apple har också servicesidan infrastruktur iTunes Store, som nu erbjuder innehåll 119 länder. Apple sade att dess iTunes verksamhet genererade intäkter på $ på 2,1 miljarder sin första räkenskapskvartal. Varför inte vara först med att erbjuda den bästa video på bästa hårdvaran med det bästa innehållet tjänsten?

Apple kan också erbjuda den bästa HD-redigering arbetsstation – en fräsch Mac Pro. Och redigeringsprogram för det.

Här är vad Tim Cook, Apples vd hade att säga om den nuvarande Apple TV-verksamheten under denna veckas telefonkonferens med finansanalytiker

Gene, du frågar mig på alla frågor jag inte vill svara, men låt mig se om jag kan hitta några kommentarer att produktiv. I fråga om den produkt som vi säljer i dag, Apple TV, sålde vi mer sista kvartalet än vad vi någonsin har sålt tidigare förmörka 2.000.000 under kvartalet. Det var nästan 60 procent jämfört med föregående år, och så finns det faktiskt mycket, mycket god tillväxt i produkten.

Vad var den lilla nisch på en gång folk älskade, är det ett mycket större antal … Jag har sagt tidigare, är detta ett område av intensivt intresse för oss och det är fortfarande det. Jag tenderar att tro att det finns en hel del som vi kan bidra i detta utrymme, och så vi fortsätter att dra i snöret och se vart det leder oss, men jag vill inte vara mer specifik.

Vi väntar på “stort intresse.” Kanske ett annat sätt att säga en super codec för super HD-innehåll.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig