Är produktiviteten på arbetsplatsen möjligt med Surface 2 eller iPad?

För ett år sedan såg vi en vinglig start för Surface RT med Microsoft försöker använda, krumping school och studenter, i sina annonser för de nya tabletterna.

Med tiden har Microsoft försökt att luta marknadsföring för att positionera Surface som en, produktivitet tablett ;. Nu när Ytan 2 är ut, “produktivitets tablett” budskapet kommer över högt och tydligt.

Men vad kan folk använda tabletter på jobbet för att faktiskt beskrivas som “produktiva”?

Yta kan vara nya, men idén att använda tabletter i näringslivet är inte. Även Microsoft vill få oss att tro att en tablett som inte köra Office och har inte en bra lösning för ett tangentbord inte kan användas i näringslivet, har iPad använts i branschen sedan dess release i april 2010.

hantering av mobila enheter (MDM) tillåter företag att kontrollera vilka program finns tillgängliga på både på BYOD och företags levereras tabletter. Vissa MDM leverantörer publicerar rapporter och undersökningar om vad deras kunder tillåta och underkänna. Denna information kan ge en viss inblick i vilka appar människor vanligtvis använder.

Tillbaka i juni min webbplats kollega Adrian Kingsley-Hughes rapporterade om en rapport tas ut av en sådan leverantör,. Fiberlink gav denna lista över iOS-appar som vanligen vitlistade

Tillsammans med dessa program, måste du också lägga till att program som kommer med enheten – nämligen surfning, e-post, schemaläggning och mappning. Kombinera alla som ger typiska vanligaste användningsområdena för en tablett i affärsmiljön som

Jag tvivlar på att du skulle hitta något överraskande eller kontroversiellt om den listan. Verksamheten är också fri att bygga sina egna program, men det är ganska utanför utrymme för denna diskussion. (Det är också ganska ovanligt om vi tänker på tablett initiativ som i första hand BYOD.) Vad vi koncentrera oss på är hur någon kan plocka upp en tablett, ta den till jobbet, och använda den utan att IT-avdelningen är särskilt engagerad i processen.

iBooks, Adobe Reader, Google, Citrix Receiver, Numbers, Dropbox, sidor, iTunes U, Keynote, WebEx

Vad vi måste bestämma är vad vi menar med “produktiva”. Det är verkligen där Microsoft är på väg, men intressant det är inte där Apple kommer alls. Apple talar sällan om iPad i företagsmiljöer, även om företaget är viktigt för dem och de har program för att stödja människor som vill göra det. IPad är nu och alltid har handlat om en individs hela “digitala liv”.

Microsofts ursprungliga ytan med Windows RT tjänade hög beröm för sin design, men det var en flopp på marknaden. Ett år senare, är Microsoft tillbaka med en förstärkt upp Surface 2. Kan årets modell förtjäna den respekt som undgått sin föregångare?

Surfning (inbyggd webbläsare, plus Google-appen), E-post, schemaläggning, dokumentation / basproduktion (läsa PDF-filer, Numbers, Pages, Keynote, Dropbox), Fjärråtkomst (Citrix Receiver), Utbildning / träning (iTunes U , iBooks), realtidskommunikation / konferenser (WebEx) Navigation / kartläggning ( “var är det kontoret för mitt möte ?!”)

Eftersom livet är viktigt för många människor, och arbetet är en del av livet, är det i det facket att iPad passar. Det handlar inte om människor “som har en iPad för att vara produktiv på jobbet”, är det mer om “du har en iPad ändå, så varför inte använda den när du är på jobbet?” Det är därför frågan om vad folk använder tabletter för är så otydlig. Ingen berättar människor att använda iPads att göra sitt jobb – människor råkar sluta använda iPads eftersom de erbjuder några bekvämlighet.

Det kunde inte vara mer annorlunda än Microsofts ställning. Microsoft används för att se datorer som enheter som driver kommersiell effektivitet. Microsoft förväntar sig människor att använda sina tabletter på jobbet.

Men, Yta 2 (och Surface Pro 2) kommer endast att lyckas om den konkurrerar skickligt med Apple på “digitala liv” bit. Det måste vara mer än en annorlunda syn på en bärbar dator.

Om vi ​​tittar på listan från Fiberlink, det finns “tillräckligt bra” täckning på de specifika appar, eller de i ungefär rätt plats i Metro-stil / Windows Store apps. Även om det finns luckor, har Microsoft en tillräckligt stark uppsättning av företags ISV som kan producera de rätta appar. Plus att det har Office, som knackar mot Numbers, Pages och Keynote. Vi behöver inte oroa dig för något av detta.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Arbetssätt

Sätta yta två till arbete

Vad jag oroa är denna positionering som en “produktivitets tablett”. Det är en sällsynt kunskapsarbetare som sätter sig på en iPad att göra produktivt arbete. Vad är mer troligt är att de ska ha en snabb titt på deras e-post på sin iPad mellan möten, eller granska ett dokument på tåget på väg hem. Det förstärker sitt arbetsliv och aldrig blir fokus.

För hela denna proposition till arbete, Microsofts kunder måste följa samma väg som Apples kunder har ställt in. iPads är inte i affärer, eftersom IT-avdelningen har lagt dem där. iPads är i företag eftersom normala människor råkade föra dem in på samma sätt som samma anställd kan ta in sin favorit-kaffemuggar.

Lyckligtvis är detta inte helt “off pist” från vad Microsoft siktar på. Den “produktivitet tablett” sak är en bra krok i en komplex marknad, men det finns tillräckligt många meddelanden där ute som Windows 8, Windows Phone och Windows tabletter är för vanliga människor att få på med sina normala liv för att inte vara en fullständig katastrof.

Vad tror du? Skicka en kommentar, eller prata med mig på Twitter: @mbrit.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Slutsats

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett