Det är 29 juli Vet du var din Windows 10 (och Office Mobile) bitar är?

Det är 29 juli Windows 10 utrullningen officiellt har börjat.

Windows Insiders får de slutliga (Build 10240) bitar och ett gäng senaste uppdateringarna laddas ner till sina datorer som börjar idag. Det kan fortfarande ta veckor för alla som har “reserverade en kopia” av Windows 10 för att få det, har Microsoft tjänstemän varnade. Min webbplats kollega Ed Bott har en bra Windows 10 vanliga frågor (FAQ) inlägg värt att kolla in.

Men det är inte det enda som händer idag. Vad är det som händer?

MSDN och BizSpark få RTM bitarna: Slutligen – efter ber Microsoft tjänstemän denna fråga i månader (inte skojar), har vi ett svar. Windows 10 är tillgänglig från och med idag, den 29 juli på MSDN och BizSpark. Produktnycklar krävs om användarna gör volymlicensaktivering, enligt Microsoft.

ISOs, ISOs, ISOs: Rena installatörer, glädjas. Windows 10 uppgradering medier är tillgänglig för nedladdning via http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 juli 29. volymlicensieringsmedia kommer att finnas tillgängliga på den volymlicens Service Center (tillsammans med KMS och MAK nycklar) den 1 augusti, liksom Windows 10 Enterprise och Windows 10 Education.

Nya distributionsverktyg är på väg: Windows 10 Bedömning och Deployment Kit (ADK) bör anges för 29 juli tillgänglighet. Den nya Microsoft Deployment Toolkit (MDT) 2013 Update 1 Meddelandet kommer att finnas “i början av augusti, så snart laget avslutar sin testning med de sista Windows 10 bitar”, säger Microsofts chefer. Nästa version av System Center Configuration Manager kommer ut i Q4 i år, som Microsoft tjänstemän har sagt tidigare, och kommer att ge fullt stöd för Windows 10 driftsättning, uppgradering och förvaltning. System Center 2012 R2 Configuration Manager SP1 och SP2 redan ge “full kompatibilitet med befintliga funktioner för Windows 10 driftsättning, uppgradering och förvaltning”, en talesman till.

Universal Office appar för Windows 10: I juli 29 beröringsvänliga Office universella program (Word Mobile, Excel Mobile, PowerPoint Mobile och OneNote Mobile) är alla tillgängliga för nedladdning från Windows Store. Dessa program kan användas på alla eventuella Windows 10 datorer och tabletter. Basfunktionalitet (såsom läsning och dela) för dessa program är gratis, men mer avancerade funktioner (dokument författande, redigering, etc.) kräver en Office 365 abonnemang på alla enheter med en skärmstorlek på mer än 10,1 inches, som är den fallet med den universella Office apps för iOS och Android.

Och hela Office 2016 för Windows ?: Den fullutrustad version av Microsofts nya Office 2016 svit för Windows 7, 8 och 10 är för närvarande i förhandsgransknings. Men den slutliga versionen kommer att släppas någon gång i september 2015. (Microsoft släppte Mac-versionen av Office 2016 till Office 365 abonnenter i juli, det kommer att finnas tillgänglig för dem som vill köpa det som en engångsköp, aka icke- prenumerationsbaserad, i september.)

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Windows 10 för Internet of Things (IoT): Microsoft har släppt till tillverkning Windows 10 för sakernas Internet. RTM bitar för x86 sakernas för Minnowboard Max och ARM IoT för Raspberry Pi II är båda tillgängliga. (Tack för info, @OSBetaArchive.) Detta är den version av Windows 10 för sakernas som kodnamnet “Aten.” Det finns andra IoT versioner av Windows 10 fortfarande kommer för andra typer av inbyggda och ruggade enheter. Här är Windows 10 IoT release notes. (Tack, @lancewmccarthy.)

Den nya Unified Windows Store är nu öppen för utvecklare för app inlagor. Från och med idag, kommer utvecklare att kunna börja skicka de nya Unified Windows Store nya Universal Windows program som kommer att arbeta i en mängd olika Windows-enheter som kör Windows 10 kärnan. (SDK för Windows 10 också kommer att finnas tillgänglig med en go-live licens idag, liksom.) Microsoft gör vissa ändringar i Windows 10 gränssnitt som den hoppas kommer att öka Store synlighet och apphämtningar / inköp.

Bilder av de viktigaste utsläpp från tre årtionden av operativsystemets historia.

Microsofts nya Windows DVD-spelare Appen finns: Microsoft tjänstemän lovade en ny DVD-spelare app skulle komma till Windows 10 användare. Det är tänkt att ge en delmängd av funktionerna i Windows Media Center, som inte stöds i Windows 1 0. Windows Enterprise användare inte kommer att få den nya fria app, men andra uppgraderar från Windows 7, 8 och 8,1 vilja. Här är en massa frågor och svar om den nya Windows DVD-app.

Om att Windows 10 uppdatering blockerar verktyg: Efter månader av att betona vikten av att låta Microsoft att hålla Windows-system up-to-date, företaget tyst förfogande ett verktyg för att dölja och / eller blockera Windows-uppdateringar, inklusive drivrutinsuppdateringar. Betyder detta Windows 10 användare kan lita på detta för att omintetgöra Microsofts Windows 10 uppdateringsmekanismer (de olika “service grenar”)? När jag frågade en talesman skickade mig följande uttalande. (Gör det vad du vill.)

Andra Windows 10 varianter: Den version av Windows 10 rulla ut från och med idag är för datorer och tabletter. Kommer senare i år, vi får se Windows 10 Mobile för Windows-telefoner och nya små Intel- och ARM-baserade tabletter. Vi ser också Surface Hub kör en anpassad version av Windows 10 kärna någon gång senare i år. Xbox One kommer att få åtminstone någon del av Windows 10 funktioner som börjar i höst. En utvecklare version av HoloLens, som också kommer att köra Windows 10 kärna, kommer debut “inom ett år”, enligt det senaste från VD Satya Nadella, med en konsumentinriktad version att följa en viss tid efter det.

se detta

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela