Facebook, Intel och AMD ge mer resurser till Open Compute Project

Verka för öppen hårdvara blir starkare som Open Compute Project har skrivit på ett antal nya åtaganden och projekt från några av Silicon Valley största företag.

Meddelade mitt första dagen i den fjärde toppmötet Open Compute i Santa Clara, Kalifornien. Onsdag, är motivationen bakom dessa initiativ för att främja en öppen hårdvara (särskilt datacenter och servrar) på samma sätt som öppen programvara främjas.

Som stor uppgifter fortsätter att vara ett hett ämne som inte slutar växa och kan fortfarande inte helt definierad, är behovet av nya och fräscha hårdvara design nödvändigt.

Här är några exempel på vad som redan avslöjats i mindre än 90 minuter i morse.

Färska utanför dess graf Sök tillkännagivande, på tisdag, Facebook (också den ursprungliga officiell medlem av OCP) har bidragit till vad som kan lätt kallas “gruppkram” ombord,. I mer tekniska termer, ingenjörer från världens största sociala nätverk bidrar en ny gemensam slot arkitektur specifikation för moderkort, vilket bör vända och producera leverantörsneutrala styrelser som kan rymma upp till 10 System-on-Chip kretsar,. Dessa SOCs kommer att stödjas av Intel, AMD, Calxeda och tillämpad Micro – varav den sista har redan byggt en mekanisk demo av den nya designen, Intel bidrar också motiv från sin kommande kisel fotonik teknik, som syftar till att göra det möjligt för 100Gbps anslutningar – eller tillräckligt för att pågå i “flera processor generationer.. ” Mer tillspetsat, är fotonik teknik ska ha “så låg latens” att samma komponenter som tidigare krävs för att vara bunden till samma moderkort kan spridas ut i ett rack.

OCP har också ökat betydligt från dess grundande dagar knappt två år sedan när endast Facebook var ombord. Några av de nya medlemmarna för den ideella gemenskap innehåller nu fler företag välbekanta tungviktare såsom EMC, Sandisk, och Fusion-io, bland många andra.

Frank Frankovsky, en av ledarna för Open Compute Project, tillsätts i ett blogginlägg att “dessa meddelanden kommer att göra det möjligt för datacenter operatörer att bygga system som bättre passar de arbetsbelastning som de behöver för att köra” samt “låsa upp ännu fler effektivitetsvinster i uppgifter center konstruktion och drift.

Bild via Open Compute Project

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip