Facebook Messenger: Varför annonser snart skulle kunna dyka upp i dina chattar

Annonser kan börja visas snart, men Facebook säger att det inte vill Messenger att bli spam.

Mer om Facebook och sociala medier

Som Messenger kryper upp mot en miljard aktiva användare märke, har detaljer framkommit avslöjar Facebook plan att införa reklam till chatplattformen i juni.

Enligt ett internt Facebook dokument som erhållits genom Techcrunch kommer Facebook låter företag skicka annonser som meddelanden till personer som tidigare startade en chatt tråd med bolaget.

Facebook har också ett förslag om hur man skall närma införandet av annonser. Dokumentet råder företag att sparka igång samtal med konsumenter nu, så att de kommer att kunna skicka annonser när funktionen kommer.

Under det senaste året har Facebook lanserat ett antal funktioner för att uppmuntra samtal mellan konsumenter och företag, till exempel företag på Messenger.

Facebook verkar inte vara alltför oroad över avslöjanden skulle införa annonser till Messenger. Även om det avböjde att kommentera på dokumentet, Facebook sa att det inte ville Messenger att bli spam.

“Vårt mål med Messenger är att skapa en hög kvalitet, engagerande upplevelse för 800 miljoner människor runt om i världen, och det inkluderar att se människor inte upplever oönskade meddelanden av något slag,” Facebook berättade Techcrunch.

Dokumentet bekräftar också Facebook förekomsten av sin nya korta URL, som omedelbart öppnar en chatt tråd med ett företag. Kanadensisk bärare Rogers testar webbadressen, som erbjuder en genväg till en kund-service agent.

Facebook ögonblick artiklar kommer att öppna upp för alla utgivare i april, Twitter rullar ut nya kundservice verktyg för att förenkla direktmeddelanden och feedback, Twitter tweaks tidslinjen i ett försök att hålla fler användare engagerade, Microsoft försöker avvärja Facebook at Work genom att vrida på Yammer som standard, Facebook-ägda WhatsApp träffar en miljard månatliga aktiva användare, Facebook tweaks News Feed algoritm för att göra innehållet mer tilltalande

Andra uppgifter om Facebooks intäkter generationens planer började dyka upp efter sin andra meddelanden app WhatsApp, som nu har en miljard användare, tappade sin årliga $ 1 abonnemangsavgift.

Företaget undersöker icke-annons baserat intäkter genom att erbjuda meddelanden mellan användare och företag som “Vill du höra från”, såsom en bank använder WhatsApp att utfärda en varning personlig bedrägeri.

Med tanke på att nå en miljard användare verkar vara uppnåeliga för Messenger i år verkar det att tiden är mogen för att införa nya sätt att generera intäkter från plattformen.

Enligt Facebook VD Mark Zuckerberg kommentarer över ett år sedan, han ville WhatsApp och Messenger för att nå en miljard användare innan förvandla dem till riktiga företag.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Det är inte känt hur Facebook kommer att närma annonser i Messenger, men dokumentet säger meddelandet ska flyta på från tidigare diskussioner.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet