FCC planerar att underlätta trådlös trängsel

Så bekvämt som offentliga Wi-Fi-hotspots kan vara, den långsamma hastigheten är ibland tillräckligt för att driva dig till vansinne. Det verkar irritera Federal Communications Commission (FCC) också, och så steg har föreslagits för att försöka förbättra situationen och släppa ytterligare spektrum för att underlätta trafikbördan.

På CES 2013, FCC ordförande Julius Genachowski sade att myndigheten planerar att frigöra cirka, 195MHz av 5GHz trådlösa spektrum, för att försöka att förbättra kapaciteten av Wi-Fi.

FCC sade att genom att frigöra ytterligare resurser spektrum skulle det vara möjligt att öka Wi-Fi-hastigheter på upp till 35 procent – något som byrån är fortfarande angelägna om att genomföra.

Denna vecka, FCC sa att det har tagit de första stegen för att frigöra denna ytterligare spektrum som kan ge användarna hastigheter på en gigabit per sekund eller mer samt minska trängseln i Wi-Fi-hotspots. Byrån har formellt föreslagit frisläppandet av 195 megahertz av ytterligare spektrum i 5 GHz-bandet, samt potentiellt rationalisera befintliga regler för enheter i hela denna band.

Ingen release datum har för närvarande ges för planerna på att gå vidare.

För närvarande kan vem som helst använda olicensierade etern. Privata organisationer och statliga organ är kända för att använda denna frekvensband, vilket kan visa sig vara ett hinder i vägen för FCC: s planer. Dessutom bärare däribland AT & T använder olicensierade etern för att lindra trycket på sina egna datanät.

Förutom att lindra den ökade belastningen på de offentliga Wi-Fi fläckar i städer och packade områden som flygplatser, den amerikanska byrån hoppas också att frigöra spektrum kan uppmana företag att bli mer innovativa i sin användning av spektrum – och potentiellt bli en katalysator för skapandet av en ny Wi-Fi-standarden, som kallas 802.11ac. F.C.C. kommissionär Jessica Rosenworcel berättade för New York Times

Dessa etern kan vara en kolossal katalysator för nya innovationer. Det har nog kontinuerligt spektrum att frigöra den fulla potentialen av en ny Wi-Fi-standarden, utan tvekan kyla nya sätt att ansluta väntar.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning

På tal PC World, US flygbolaget AT & T som kallas flytta ett “steg i rätt riktning”, men också föreslagit att FCC: s prioriteringar inte bör inriktas på olicensierade frekvensband, men organisera en offentlig auktion för kommersiella organ att använda spektrumet under 3 GHz. En talesman kommenterade

Frigöra spektrum för licensfria användning kan också spela en viktig roll i större utsträckning utnyttja spektrum som inte är idealiskt för mobilt bredband. Vi stöder till fullo ansträngningar för att utforska ny olicensierade teknik som kan spela en viktig roll i att driva inkrementell näteffektivitet.

Efter en tid som avsatts för kommentarer från allmänheten, hoppas myndigheten att frigöra spektrumet så snabbt som möjligt.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst