FCC vill förbättra 911-system med text, bild och videomeddelanden

Federal Communications Commission ser att uppdatera 911 räddningstjänsten, som gör det möjligt att hantera textmeddelanden, liksom video och mobila meddelanden från mobiltelefoner.

Bravo. Det är på tiden.

Vid ett tal strax utanför Washington i morse, FCC ordförande Julius Genachowski noteras att 450.000 av de 650.000 samtal som rings till 911 komma dagligen från mobiltelefoner, enligt rapporter. Han kallade systemet “effektiv” och “pålitlig”, enligt nyhetsinslag. Men uppenbarligen kan 911 vara mer effektiv och mer lyhörd om det fanns alternativa sätt att få information.

Visst, ökade att effektivitet och lyhördhet kommer i form av att kunna ge avsändaren mer information om händelsen rapporteras i form av video eller bilder. Det ger också den person som rapporterar händelsen ett alternativt sätt att kommunicera i händelse av att bullret vid händelsen läge gör det svårt för någondera parten att höra. Och, naturligtvis, ett textmeddelande inte kräver en långsiktig förbindelse som ett telefonsamtal gör. Det behöver bara en signal tillräckligt länge för meddelandet att gå ut.

Slutligen finns det exempel på incidenter där ett textmeddelande är det säkrare alternativ – 2007 skottlossning på Virginia Tech campus. Citerad i Los Angeles Times blogginlägg, sade Genachowski

Om du befinner dig i en nödsituation och vill skicka ett SMS för att få hjälp, kan du ganska mycket text någon annan än en 911 call center. Virginia Tech campus skottlossning i 2007 är en tragisk, verkliga livet påminnelse om de tekniska begränsningar som 911 är nu belastas med. Några elever och vittnen försökte text 911 under denna nödsituation, och som vi vet, dessa meddelanden aldrig gick igenom och var aldrig emot av lokala 911 trafikledare.

Men det finns en annan anledning till varför alternativ meddelanden till 911 är mer effektiv

Om du någonsin stött på en incident på en upptagen highway och akuta tjänstemän är inte på plats ännu, är din naturliga instinkt att ringa in och rapportera det. Men risken är att det är den naturliga instinkt personen framför dig, bakom dig, i nästa körfält och så vidare. Innan du vet ordet av är 911 ledare hanterar tiotals samtal samtliga rapporterande samma händelse.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning

Snacka om ineffektivitet.

I stället kan en avsändare bläddra igenom inkommande textmeddelanden och avvisa dubbletter snabbt, utan samtalet nätverket blir igensatt eller slösa dyrbar tid Fielding samtal efter samtal. Visst, jag är inte tolerera textning och körning att rapportera motorvägsolyckor. Men en passagerare kunde skicka texten.

Ärendet förväntas att diskuteras vidare på FCC: s möte i december. Förändringar som detta kommer inte att ske över en natt – FCC kommer att behöva öppna diskussionerna till offentlig kommentar och sedan rösta om eventuella ändringar.

Men att få diskussionen igång är ett bra första steg.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst