Fem tips för att skapa virtuella verkligheten produktdemonstrationer

Det finns en spirande relation mellan virtuell verklighet och marknadsföring. År 2016 kommer en av de första sätt att många människor kommer att introduceras till VR ske genom marknadsföring, och som en förlängning, marknadsföring vara en av de första skälen företagen plaska i VR.

På CES 2016 i januari fanns en hel del av utställningslokalen golvet tillägnad VR företag, men VR beskärs också upp på andra ställen som inte bara ett sätt att visa upp en produkt eller tjänst, utan som ett sätt att locka deltagare till bås och utlösa engagemang.

Som virtuell verklighet plockar upp mer uppmärksamhet, kommer fler företag börjar undra om det finns ett sätt som de kan dra nytta av detta nya verktyg. Ett varningens ord: Var säker på att om du ska fortsätta virtuell verklighet, beror det på att det finns en verklig fördel med att använda tekniken. Om ditt företag anser att det finns en verklig fördel, det finns gott om skäl att vara glada om VR – men också att vara försiktig om utförande och distribution.

Vi talade med Jason Latta, chef för ny teknik på reklambyrån Ström och Layne Harris, vice vd för innovationsteknik vid digital marknadsföringsbyrå 360i om dos och inte göra virtuell verklighet produktdemonstrationer – eftersom de redan har byggt dem.

Den typ av berättelse du vill berätta kommer att forma vilken typ av VR erfarenheter du gör. Om du bara har något att visa upp – en anläggning, en plats, en produkt – 360 video kan vara det bästa sättet att göra det. Om du behöver för att styra upplevelsen, även när betraktaren ser, kan du sluta med en mer komplicerad demo. Behöver du en guide i form av en röst över? Ändrar du platser? Hur kommer du att lära betraktaren att navigera? Du kan behöva replikera en meny eller en knapp på flera platser i fall tittaren inte ser i rätt riktning.

“Verkligen, alltid börjar det med historia. Vad är det vi försöker säga och kommer denna teknik att hjälpa oss förklara något bättre?” Latta sa.

Det finns några faktorer som bör påverka ditt beslut om vilken hårdvaruplattform (s) att målet för VR upplevelse – Google Kartong, Samsung Gear VR, Oculus Rift, HTC Vive, och / eller andra.

Den första och mest uppenbara är att headsetet du väljer att rikta in beror på hur djup din upplevelse är. Om du bara vill visa upp en 360 video med hjälp av en kartong enhet eller en Samsung Gear VR är förmodligen ett bra drag. Om din upplevelse är mer interaktiva, kan den kräva sensorerna eller datorkraft av en högre prisklasserna headset.

Virtuell verklighet ansikten fem hinder för att motivera CES surr, virtuell verklighet och förstärkt verklighet på arbetsplatsen: En primer för CIO (elaptopcomputer.com), Google säger kartong virtuell verklighet betraktaren få dragkraft (; VR och AR på CES 2016: 4 viktiga hämtställen (elaptopcomputer.com), Virtual Reality kontra augmented reality: debattera fördelarna (elaptopcomputer.com); Forskning: Virtuell och förstärkt verklighet i företaget ()

Du måste också överväga priset. Kartong enheter är mycket prisvärd ($ 30 eller mindre, även för anpassade enheter), och om du är ute efter att ge bort dem som bylte, det finns alternativ för att få märkesvaror versioner tryckt i bulk. The View-Master VR, som är i huvudsak en kartong enhet, är $ 30 plus en smartphone. Så, om du vet att du behöver tre HMDS, kan du överväga att tre View-Master VRS kostar mindre än en Samsung Gear VR ($ 99), och naturligtvis, båda dessa kommer att kosta mycket mindre än $ 599 konsumenten Oculus Rift, när det är äntligen tillgänglig.

En annan dragning på att avgöra hur din erfarenhet kommer att användas har att göra med hygien. Vid en mässa, hundratals, om inte tusentals människor kan sluta med din monter för att prova ut din demo.

“Efter 100 personer dessa saker blir lite gnarly,” sade Latta.

Med hjälp av en VR-headset innebär sticker ditt ansikte på samma plats som dock många människor redan har varit där. Kartong enheter faktiskt gjorda av kartong (jämfört med en glansigare kartong) visar lätt fläckar från svett, olja, eller makeup på människors ansikten. Även stoppning runt en Oculus DK2 börjar se tveksamt efter ett tag. Att använda ett headset som View-Master VR, som är i huvudsak en kartong enhet gjord av plast och gummi, är en bra satsning om du letar efter något som lätt kan torkas av med en antibakteriell torka.

iPhone, varför varje iPhone 7 spec och ryktet pekar på virtuell verklighet, Virtual Reality, Qualcomm rullar ut fristående VR headset referensdesign, hårdvara, Google uppgift lansera Daydream VR plattform i “närmaste veckorna, Windows 10, Microsoft ett klargörande sin Windows 10 blandad verkligheten färdplan

Också överväga hur tillgänglig du vill att din upplevelse att vara – det är en distributions fråga. “Du vill inte skapa en upplevelse som endast en liten del av dina konsumenter kommer att kunna uppleva”, sade Harris.

En fördel med 360 filmer är att om de är inrymt på YouTube 360, de är synliga av alla, oavsett om de har ett headset. Och det är bra att ha flera kanaler där man kan konsumera innehållet. Det kan vara ett bra alternativ om de erfarenheter du skapar är för en bredare publik, särskilt människor konsumerar hemma.

SE: Virtual Reality 2016: De 10 största trenderna att titta på (elaptopcomputer.com)

Längden på din VR erfarenhet bör bero återigen på den tänkta målgruppen. Om din demo är avsedd för marknadsföring till en masspublik, för människor som försökt sluta med din monter i mitten av galenskap en mässa, till exempel, hålla det kort. Latta föreslår tre till fem minuter. Troligtvis dessa människor vill engagera snabbt och gå vidare till nästa monter.

“Det är bara om att få folk i montern, få dem glada, och sedan få dem intresserade och ställa frågor och om själva produkten. VR är kroken. Det är att få dem in och få dem glada, men det är inte nödvändigtvis hela verktyget “sade Latta.

Om din målgrupp är en grupp chefer vid ett möte, kan du förmodligen har råd att ta längre tid. Du kan behöva gå mer på djupet för att förklara vad du gör, och i så fall kan 15 till 20 minuter vara rimliga.

På samma sätt kan en hemma erfarenhet lämpar sig för en längre gångtid.

SE: Forskning: Virtuell och förstärkt verklighet i företaget ()

Oavsett om du hyra en utvecklare eller en byrå, är det bra att vara kräsen.

“Gå med någon som du känner dig bekväm kommer att kunna skapa en behaglig upplevelse och leverera kvalitet”, säger Latta.

Arbeta med oerfarna partner, eller beslutar att wing det internt kan leda till vissa negativa resultat. En dåligt utformad VR erfarenhet kan göra tittarna sjuk, och det är en varaktig förening du inte vill göra med ditt varumärke. Latta minns att vara på en mässa där ett företags VR erfarenhet flyttade tittare från en plats till nästa alltför snabbt, och att rörelsen framkalla åksjuka.

Skaparna måste vara kunnig om reglerna för vad som gör en bekväm VR erfarenhet, sade Latta. Och det inkluderar att se till att dessa parter vet hur man ska uppnå en optimal prestanda, som en lämplig bildfrekvens.

Det är också värt att notera att processen för prövning potentiella partner inte kan vara så enkelt som för andra medier.

Till exempel, Harris talade om en upplevelse där hans byrå arbetat med mer traditionella filmskapare som inte förstår att det krävs mer än att bara ha alla snygga utrustning för att skapa en bra VR bit.

“Det var en mycket tuff, dyr läxa för oss, eftersom i slutet av dagen, vi hade fastnat med ett gäng bilder som inte var riktigt watchable”, sade han.

Se till att din potentiella partner har framgångsrika VR exempel för att visa.

När det gäller VR, människor tycker om att säga “det är tidiga dagar.” Det beror på att det verkligen är. Tech är i början av en lång period av förbättring, med många upprepningar framåt, och det innebär inte bara headset, men den utrustning som används för att skapa VR innehåll.

Så, inte sjunka massor av pengar i VR produktionsutrustning ännu.

En rigg med några GoPros kan kosta $ 3000 till $ 5000. Google Jump kameraarrangemanget kostar ca $ 15.000, och Nokias nya, proffsig OZO kamera kör du $ 60.000.

“Låt det skaka ut lite innan du gör stora investeringar, eller gå med videoproduktion företag som hyr sina erfarenheter och sina talanger, och deras utrustning för att göra dina projekt”, säger Latta.

Annars kan du bli kvar med utrustning som är mycket dyrt, och nästan föråldrade inom en kort tid.

Varför var iPhone 7 spec och ryktet pekar på virtuell verklighet

Qualcomm rullar ut fristående VR headset referensdesign

Google uppgift lansera Daydream VR plattform i “närmaste veckorna”

Microsoft införs en komplettering av sin Windows 10 blandad verklighet färdplan