Fler tips i El Capitan tyder på en mindre 4k iMac är på väg

Det ser mer troligt att Apple kommer att släppa nya iMac-datorer med högre upplösning skärmar under de kommande månaderna.

Den senaste betaversionen av El Capitan, OS X 10.11, släpptes till utvecklare denna vecka och kod i plattformen antyder 4k bildskärmar. Enda är: Apple inte har några enheter med en sådan resolution, som anger att den fungerar på vissa.

Apples iMac med Retina 5K skärmen har en upplösning på 5120 med 2880 bildpunkter,. Apple

Den troliga kandidaten skulle vara en fräsch 21,5-tums iMac sedan Apples större skrivbordet är redan erbjuds med en 5k Retina Display.

Detta är inte den första hänvisningen till en högre upplösning iMac, i juni, var liknande kodavsnitt hittats av 9to5 Mac pekar på en 4096 x 2304 Retina Display. Med tanke på att stödet visas i El Capitan, som startar inom några månader, är det troligt att en ny iMac med 4k stöd skärm kommer fram vid sidan av programmet, eller inte långt efter.

Det skulle ge potentiella köpare en billigare iMac alternativet med en Retina Display. Den nuvarande 5k iMac och dess 27-tums skärm har ett utropspris på $ 1999. Jag skulle förvänta sig en mindre version med 4k skärmen prissättas för att börja på $ 1299 eller så, en $ 200 premie över det befintliga icke-Retina modell.

Det är vettigt för Apple att få bättre skärm tech till dess mindre iMac. Företaget är stolt över emot trenden när det gäller PC-försäljningen: Medan konkurrenterna är erfarenhet platt till lägre försäljning, har Mac försäljningen rutinmässigt odlas i vad många anser en “ner” marknad.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada