För 8×8, en strid om Unified Communications på fransen

Med tiotusentals kunder – många av dem små och medelstora företag – ni tror det skulle vara lätt för voice-over-IP-leverantör 8×8 att få några fler.

Men 25-åriga företaget (det började som en halvledarleverantör) finner sig engagerade i en skärmytsling i USA delstaten Utah över sina Unified Communications erbjudande, som public service provision det anser bör regleras på samma sätt som mark linjer borde.

På spel? Framsteg. Företag som Unified Communications teknologi både för sin flexibilitet (svara på ett samtal som helst) och dess förmåga att omvandla en kapitalutgifter i en driftskostnader. Men på många områden, befintlig lagstiftning inte rymma för det.

Om situationen känns bekant, beror det på att vi har sett den här filmen förut – 2003, med Vonage i Minnesota. Ur rättslig synvinkel är din konversation information eller telekommunikation? Det är frågan.

Som det gamla idiom går, kan du leda en häst till vattnet men du kan inte tvinga den att dricka. Vi talade med Bryan Martin, 8×8 vd, när han stod och väntade tålmodigt vid den ökända källa.

ZD: Denna Utah dödläge är intressant eftersom det skär till själva kärnan i din verksamhet och dess värde proposition.

BM: Det är en löpande kostnad för att göra affärer. Vi måste bekämpa dessa typer av matcher på uppdrag av kunder. Jag har fått titta på hur många kunder jag har i pris, [Carbon] County – inte en hel del – och vad är den potentiella juridiska kostnaderna för att bekämpa denna strid. Ska jag berätta just dessa kunder, “Förresten, på grund av lokala tillsynsmyndigheter, vi kommer inte att ge dig tjänsten?” Eller vill vi göra det rätta men förlorar pengar på det?

Jag är inte den enda stark förespråkare för att göra det rätta. Vonage, Magicjack – dem också.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

ZD: Det är en hel del problem för ett fåtal kunder. Finns det en upp till denna kamp?

BM: Vi är pionjärer. Det är mer av en purist synpunkt. De data som flödar in och ut ur denna medicinska kontor i pris, [Carbon] County, Utah är inte annorlunda än data och webbtrafik går ut därifrån. Vi får – våra kunder får – beskattas vänster och höger. Dessa tjänster är inte bara interstate av naturen, de är globala till sin natur. Det är Internet-data.

Nätverket är endast lika värdefulla som antalet endpoints ute. Vår affärsmodell rider ovanpå det publika Internet för det mesta. Om vi ​​tillåter denna typ av sak att stänga ner oss, det verkligen hämmar innovation.

Vid slutet av dagen, jag är ingenjör och jag tror att Internet bör vara fri.

ZD: Unified Communications: det är en buzzy sikt, men jag har ännu inte verkligen använda en enda kanal att kommunicera på arbetsplatsen. På hemsidan, är det ett sammelsurium av ShoreTel, Google, Skype, och så vidare. Vad är UC ideal, mot verkligheten på marken?

BM: Kärnan, varenda en av våra 30.000 företagskunder köper från oss sitt kontor PBX. Vi börjar redan på skrivbordet, på kontoret, ta dina röstmeddelanden, spela in dina samtal, ta dina möten – allt detta data i molnet.

Vi tillåter, från vilken punkt som helst på Internet – telefonen i fickan, telefonen på skrivbordet, webbläsaren, alla dessa saker – du kan komma åt dessa data. Då kan vi kasta in krokar som video och videoinspelning till mixen.

Ur ett medieperspektiv är det en rörig värld. Våra kunder uppskattar oss för att organisera det på ett ställe.

Unified comms som används för att innebära att aggregera din e-post, fax och dina röstmeddelanden i en inkorg. Nu du har en smartphone i fickan, en tablett i mötet … utmaningen ute är, med Viber eller Polycom, de föra enheten. Om du inte är kärn PBX på kontoret, med tillgång till allt det där, blir det svårt för dem att göra mer än bara skapa mer volym.

Om Cisco eller MYtel eller Avaya är data låst i detta fält, eller i en T1 krets kommer in rutan. Om jag vill dra ut ett fax eller inspelning som kom i förra veckan, gör vår molnlösning det lätt att få till det, särskilt säkert.

Vi är i ett informationsrikt samhälle. Sökmotor företag breder grund av volymen av buller som sållar igenom våra affärs liv.

ZD: På tal om buller, en del av dessa kommunikationsplattformar – många av dem konsument – är gratis. Jag tänker på min användning av Skype, eller Googles Hangout för att genomföra redaktionella möten. Är de pressar priserna inom företagssektorn?

BM: Vår bas prissättning på vår huvudprodukt har varit på $ 25 per förlängning per månad modell för mycket ett tag. Vår genomsnittliga verksamhet är 10 rader – den extremt lilla änden av marknaden. Att företag betalar oss $ 250 per månad återkommande. Bara en lång sträcka räkningen för detta bolag från en Bell [Operating Company] är $ 2000 per månad. Det är därför jag tror inte att vi har prispress.

Spektrumet för prissättning är ganska bred, men. Många leverantörer kombinations data som Comcast. Spektrumet vi ser ut finns det en $ 20 till $ 80 per månad återkommande kostnad för ett företag per telefon förlängning. Fram till Googles och Skypes av världen erbjuder mer än en konferensbrygga … de precis börjat erbjuda musik på is, webbkonferenser, full-feature affärs ersättning [egenskaper] – Jag tror inte att vi kommer att se pris erosion.

En 100-, 150-extension affär för oss att komma ner till mitten av tonåren för prissättning. Vi har haft diskussioner här om att höja priserna till våra kunder, eftersom vi tror att vi är faktiskt under marknadsvärdet för att få dessa tjänster separat. Vi tror att det är elasticitet i riktning uppåt.

Det andra skälet är att alla våra leverantörer höjer priserna – [en reaktion på högre priser för] makt, bränsle. Vid något tillfälle vi måste passera att till våra kunder. Och, i vissa fall, de betalar också, de får beskattas. Pre-2006, var det bara FET [ “Federal punktskatt” för telefonitjänster -. Ed]. Nu vi ger 9-1-1 [räddningstjänst] och alla dessa andra kostnader, och dessa enheter ville ha sin andel. Och orter har skrivit sina lagar för att täcka röst över IP.

ZD: Är reglering ett långsiktigt hot mot Unified Communications?

BM: Det finns säkert på lång sikt hot för reglering. Skillnaden är att det finns ingen hård infrastruktur – det slutar vid datacenter. Det är inte samma sak som grävning ned på gatan och installera linjen.

Men nu kan du inte köpa något från Amazon.com utan moms. Det visar att tekniken har utvecklats till mains till den punkt där det blir en viktig intäktskälla för offentliga [organ]. Jag tror inte att det är en dålig sak, jag tror att det är ganska häftigt att ett gäng datorgeeks som ville datorer att prata med varandra nu [ger] viktiga affärsverktyg.

ZD: Vad kunderna säger till dig? Får de UC?

BM: Kunderna verkligen värdering i dessa tjänster flexibiliteten. Du behöver inte vänta 30 dagar att inrätta en ny telefonlinje. Dessa tjänster kan spridda över anställda på flera orter eller för anställda som är mycket rörliga. Det finns en medicinsk service företag här i San Francisco som har 1.400 säljare överallt. Han berättade att han ville ha en faktura för alla dem. Han brukade få 1.400 räkningar.

Den andra saken är att de ville skicka ett befintligt försäljnings telefonnummer till en ny person när den första personen lämnar företaget. En läkarmottagning inte vill lära sig ett nytt telefonnummer [att ringa en vårdgivare]. Det är en annan sak.

För anställda i fältet, som flygbolag [anställda som måste lämna incidentrapporter], det är ansluten till hemmakontoret på asfalten.

Det är också en katastrof kontinuitet och återvinning sak. Om ett fel släcks här [at 8×8 huvudkontor i San Jose, Kalifornien.], Kan företag misslyckas över till vår moln. När vi hade ’89 jordbävning, stoppade telefonautomater fungerar eftersom alla mobiltelefoner föll undan.

ZD: Så vad är dina utmaningar, då?

BM: Utmaningen vi står inför är att vända nya kunder på dessa tekniker. Vi går in i en 10-personers företag, och de kan inte ens ha en router. Eller det är en av de gamla blå-top Netgear modeller som inte kan bära fem eller sex rader.

LAN är den svaga länken. Tre eller fyra år sedan, en basnivå DSL som tjänade dessa kunder var chokepunkt. Det fanns fruktansvärda kretsar ute. Allt fler småföretag kunder på kabel- eller fiberanslutningar. Nu är deras sista kilometern anslutningen är state-of-the-art, men deras LAN … vårt nätverk är bara så bra som tjänsten du ansluter oss till. 3G-anslutningar i centrala San Francisco eller Manhattan inte kan [tillförlitliga] röstanslutningar. Så vi ute pitching UC, men om dataanslutningen är inte där, du kommer inte att kunna göra det. Även med 4G och nästa generations nät, ser vi en hel del variation.

ZD: Har det påverkade försäljningen?

BM: Det har påverkat hur vi sälja tjänster. Vi brukade säga, “plug in den och det fungerar.” Nu våra säljare är utrustade med en två minuters simulering, eller vi kan ställa in programvara för att logga och isolera problem att ställa in kundernas förväntningar. Sextio till 80 procent av kunderna kan arbeta utan ändringar i sina nätverk. Resten kommer att behöva spendera lite pengar för att uppgradera sina nät. I värsta fall, rekommenderar vi att du ändrar leverantörer, men vi tycker inte om att göra det eftersom det ger tillbaka den 30-dagars försening lastbil.

Det finns en ny codec som är mycket mer motståndskraftig mot paketförlust: iLBC. Vi har börjat använda det i våra mobilappar på Apple och Google plattformar, men ingen av de transportörer stöder det ännu. Så vi omkodning det tillbaka till ett standardformat. Men det är en dramatisk förbättring.

Vid slutet av dagen, har du måste ha en förlustfri anslutning. Tekniken kommer dit. Vi är miles framför där vi var för några år sedan.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze