Företags startup: Är det roliga om att sluta?

Om du är en affärsteknik köpare har det aldrig varit enklare att köpa från ett företag start på grund av cloud computing, integration lätthet och överklagandet av att vara en stor innovativ kund hos en mindre leverantör.

Men att musiken kommer att stanna vid något tillfälle. Den stora frågan är om du kommer att vara redo. Tänk på fusioner och förvärv och riskkapital rörliga delar av sent.

Behöver mer? Finansierings rundor för affärssystem är en dime ett dussin. Inte alla av dessa företag kommer att överleva. Många har byggts enbart för uppköpserbjudande. Det finns bara så många köpare.

Vi är benägna att se några sorter av företag startup

I båda fallen är det mycket troligt att ditt företags leverantör du växte upp med kommer att förvärvas.

Louis Columbus, en bidragande orsak till Forbes nyligen avrundas uppåt de 100 analys startups. Att hitta de bästa Analytics startup är en värdig strävan. Jag kunde inte komma förbi följande fråga: Varför är det mer än 100 startups fokuserade på analys?!?

Du kan ersätta analyskategori för Enterprise Mobility Management och ställa samma fråga. Enkelt uttryckt, det finns för många påstådda störande jagar ett företag plånbok. Molnet gör det lättare att starta ett företag teknikleverantör. Men molnet innebär också att hindren för inträde är lägre. Inlåsning är utmanande i molnet. Denna verklighet är bra för teknik köpare, men har bieffekt av att behöva döma alltför många aktörer på en marknad.

Med andra ord, se till att du utför en due diligence. Den tech start pulka kan få svårt där ute eftersom det är ett säkert kort att den nya rasen företaget leverantör kommer att konsolideras — villigt eller på annat sätt.

Venture värderingarna har stigit. Så kallade enhörningar — startups värderas till $ 1 miljard eller mer mycket — är inte så ovanligt längre,. Samtidigt, Silicon Valley Venture Capitalist Confidence Index, som drivs av University of San Francisco, doppad i den första kvartal till 3,81 på en 5-gradig skala från 3,93 under det fjärde kvartalet. Indexet baseras på tillväxten företaget miljö för kommande sex till 18 månader,. Salesforce sades vara en måltavla av Microsoft,. Under 24 timmar förra veckan, CA köpte Rally programvara för $ 480.000.000, köpte Palo Alto Networks CirroSecure och Fortinet köpte Meru Networks. För bra åtgärd, Avago Technologies sa att det skulle köpa Broadcom. Det är värt att notera att både Rally och Meru var börsintroduktioner där aktier snubblat när dessa företag var tvungen att rapportera kvartalsresultat.

webbplatsens måndag morgon Öppnare är vår öppnings salva för veckan i tech. Som en global webbplats publicerar denna ledare på måndagen 08:00 CET i Sydney, Australien, som är 6:00 Eastern Time på söndag i USA. Den är skriven av en medlem av webbplatsen globala redaktion, som består av våra ledande redaktörer i Asien, Australien, Europa och USA.

Tidigare på måndag morgon Öppnare

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Startups som får B och C rundor av finansiering, men sedan stannar. Dessa företag kommer antingen köpas, spränga eller frodas och gå allmänheten,. Startups som går allmänheten, stall och sedan få köpa,. Startups som förvandlas till nästa Salesforce och arbetsdag och kan göra det ensam (kanske).

Klubba förde utseende, nu M behöver uppdatera Androids inälvor, Can Windows 10 spara PC;? Tre stora frågor det nya Microsoft behöver svara, blotta tanken att återfå integritet skickar brottsbekämpning i en tizzy, två typer av rädsla, eller hur man vinner i nästa steg i molnet, Apple Watch:? När kommer det att bli ett elverktyg för arbete, Can Samsung slipa sin kant mot konkurrens, Microsoft och Apple dödar lösenord: tummen upp till det, Apple Watch : Vad betyder framgång ser gillar, kr för 2015: De lösningar som vi behöver i affärs tech

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst