Formidable är kraften i Web 2.0

Som journalister, är det inte ovanligt att hitta företag som Presskonferenser vi deltar, emissions förtydliganden efter händelsen har avslutats.

Men efter att ha gått till hundratals av dessa händelser, jag har ännu inte stött på en Jag har deltagit som förändrar villkoren för sitt produktutbud bara 48 timmar efter händelsen.

Hittills är det.

Sedan första penning om Telekom Malaysia höghastighetståg bredband, döpt Unifi, har TM avträddes till massiva Twitter och forum Mullret om hur orättvist sin FUP (Policyn för rättvis användning) är och två dagar efter lanseringen, släppte det en tweet, säger: ” Ingen volym lock 4 alla #unifi paket fyra nu. beslut på grund av allmän feedback. TM kommer bara övervaka användningsmönster 4 tills vidare. ”

Detta är verkligen unchartered territorium som lanseringen av UNIFI har säkert planerats i månader innan detta, och man skulle tänka sig att en hel del att tänka, debatt och revideringar skulle ha gått in i det, särskilt när det gäller prissättning och politik, som skulle ha småningom styrt dess marknadsföringskampanj.

Så det kommer inte som en riktig överraskning att TM backade på FUP, ett verktyg som dess koncernchef, Zamzamzairani Isa förespråkade som ett sätt att fördela rättvist bandbredd bland sina Unifi användare och skydda sig mot dem som kan hog sin bandbredd.

Vad är klart är detta: I denna tid av interaktivitet och vad jag kallar en ålder av “Skrivbar webben”, eller vad vissa människor kan kalla Web 2.0, makt och inflytande av bloggar, forum och mer nyligen, microblogging platsen, Twitter, kan verkligen göra en skillnad.

Jag tror att exempel på TM backa på sin FUP är en reaktion på syn- och kraften i Web 2.0.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

En sådan ett djärvt drag kan ses som en positiv utveckling sedan regeringsanknutna företag som TM, har alltid uppfattats – och detta är ofta sant – som eftersläntrare när det gäller kunder.

TM kunde ha valt att vara envis och inte reagerat i ansiktet av negativitet. Det kunde ha valt att vara arrogant och ignorerade samtal att överge sitt FUP.

Det kunde ha tagit en likgiltig eller passiva hållning, eller vad som är känt i lokal språkbruk som en tiada apa (kunde inte bry sig mindre) attityd, och fortsatte med sin marknadsföringskampanj mot alla odds.

Men TM inte göra det och i stället gjorde det inte vänta länge för att reagera på lanseringen av negativa kommentarer över sin FUP och bör lovordas för att … åtminstone för nu.

Som sagt, vissa lokala nyhetsportaler rapporterar fortfarande att den etablerade operatören förbehåller sig rätten att fullfölja FUP när som helst senare, och grunden för att utlösa FUP kommer att baseras på övervakning av abonnenternas användningsmönster.

Men medan det är inom sin rätt att göra det senare skulle TM göra klokt i att lyssna den grad att det faktiskt kan vara i händerna på sina befintliga kunder, samt potentiella sådana, mer än den vet.

TM borde veta mycket väl att framgången för Unifi, delvis beror mycket på dessa så kallade early adopters, som alltid avancerade användare och som per definition skulle ha några gränser för sin bandbredd.

Som en som har täckt tech takten i landet för nästan ett decennium, är det bra att notera att landskapet för marknadsföring, kundrelationer och lojalitet förändras enormt, och rättmätigt så, driven av teknik som kraft för förändring.

Tack vare dessa Web 2.0-verktyg och deras virus förmåga att sprida oliktänkande och negativa synpunkter så långt, lika bred och lika snabbt som vem som helst med en internetuppkoppling kan försöka göra, kan jätte konglomerat inte längre ignorera de små män på gatan.

Med detta i åtanke, jag hoppas att detta kommer att bli den första av många steg TM tar att lyssna på sina kunder, och min önskan är att det inte kommer att svika sitt löfte att inte genomföra användnings lock.

Och även om TM väljer att göra så, skulle det göra gott för dem att ytterligare segmentize marknaden genom att komma med billigare paket som är föremål för användnings mössor, lämnar premiumpaket orörd.

Genom att göra så, kommer TM sannolikt vinna respekt av fler kunder – befintliga och potentiella – och komma upp en riktig vinnare istället för eventuellt stöta bort de människor som kan göra sin Unifi tjänst en framgång, eftersom det kan ha gjort det förbi med sina övriga tjänster.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport