Fredag ​​Rant: Star Trek framtid kommer aldrig att hända, tack vare advokater

Intressant fråga från en läsare

Med “vi någonsin får se” delen av frågan Jag antar att läsaren sätter en gräns på några decennier i frågan, snarare än undrar om tekniken kommer att “någonsin” vara möjligt.

Så kommer vi att se sådana saker? Enligt min mening, ingen. Varför? Ett ord: Advokater!

Först och främst, strålande. Allvarligt. Även om ingen kan tvivla på att tekniken har gjort mirakulösa språng, vi fortfarande kan inte fab processorer utan fel, gör LCD-paneler som aldrig har fastnat eller frysta pixlar, eller till och med göra en bläckpatron som inte täppa. Vill du verkligen vill att din kropp isär, atom för atom, digitaliseras (i brist på ett bättre, ord) och faxas till en annan plats? Varsågod. Du får gå först!

Det kommer inte att hända! Ett ord dödar det – Ansvar!

OK, hur replikatorerna? Punch några knappar i en manick och ut poppar en kopia av vad du vill – en kopp te, en bok, en hink med diamanter, en katt …

Eeeh, tror du verkligen att “mannen” skulle ha en apparat som kan göra perfekta kopior av saker. Vad som helst. Företag är på väg på ett annat sätt i en rasande takt, försöker göra sitt bästa för att hindra dig att göra kopior av saker. Dessutom är det sista några pengar att göra enheten skulle ha en “replicator” eftersom det första folk skulle göra är replikera replikatorn och sätta uppfinnaren i konkurs. Och om företaget tog anstöt och skickade advokater runt med en “upphöra och avstå,” du skulle vara bra eftersom du kan bara balk dem alla på solen – problemet löst!

Holodecks … vad om dem? Även om tekniken fanns (och inte döda oss eller göra oss steril eller mutera ut DNA är något sätt), skulle advokater vara över det. Föreställ intrång i upphovsrätten kan du utföra! Inte bara det, men när du hade klev in en holodeck, skulle du aldrig vill lämna. Man skulle kunna trolla fram ett slott, en armé, ett harem och allt annat du ville, och stanna där … för evigt.

Skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, hårdvara, HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter, 3D Printing, Bioprinting ben och muskler:? De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer, hårdvara, Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX

Tyvärr Star Trek-fans, men det är inte att hända! Tankar? Advokat skämt? Posta dem i Talkback sektionen!

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter

Bioprinting ben och muskler: De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer

? Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX