Gap kommer slutaren 175 butiker i digital vändningsarbetet

Under de senaste två decennierna, kläder försäljare Gap bankas på populariteten av denim grunderna för att driva gångtrafik i sina butiker.

Men nu när konsumenterna officiellt har gått digital, det ser ut som blå jeans och Oxford skjortor helt enkelt inte tillräckligt för att hålla kunder kommer tillbaka.

Den nästan 50-åriga återförsäljare, som också äger den gamla Navy och Banana Republic varumärken, meddelade i veckan planerar att stänga 175 av de 675 Gap butiker under de närmaste åren, vilket resulterar i en årlig försäljningsförluster på cirka $ 300 miljoner dollar.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Företaget planerar också en minskning med cirka 250 tjänster inom sitt San Francisco högkvarter under 2015.

Dessa förluster är dock förväntas kompenseras av bolagets förnyade digitala initiativ, bland annat förbättringar av sin online och mobila kanaler. Gap planerar också att investera i mer personligt marknadsföringsinsatser.

Detaljhandeln är en svängningspunkt, där digitala upplevelser omdefinierar hur kunderna handla och samarbeta med varumärken “Gap VD Art Peck sade i ett uttalande tisdag.” Vi testar ständigt och rulla ut nya innovationer för att säkerställa att vi ligga steget före kunden och i slutändan, trivs i en tid av störningar.

Tidigare i år Peck antagen till kvalitet, passform och trend frågor inom Gap kvinno linje av kläder – frågor som sannolikt var bundna till bränning av creative director Rebekka Bay i januari.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Efter Peck tog rodret för Gap i februari bolaget väckt den förre medordförande på Victoria Secret Wendi Goldman som vice VD för Gap produktdesign och utvecklingsteam, med hopp om att locka den avgörande demografiska tusenåriga shoppare bort från trendigare rivaler som H & M och Zara.

Om man tittar på den större bilden, är det tydligt att Gap är lite sent att räkna ut hela omnichannel / e-handel spelet. Men nedläggningar butiken gör en mycket vettigt, i synnerhet som konsumenter köper mer på nätet och mindre i butiken. Med denna ekvation, gör återförsäljare behöver inte den expansiva avtryck årtionden tidigare, och fokuserar nu investeringar och förbättringar av sina mobila och online-kanaler.

Efter nedläggningarna kommer Gap har 500 special Gap butiker och 300 outlet-butiker i Nordamerika. Gap inte planerar att stänga några butiker i Europa, men det är inte klart vid denna tidpunkt exakt hur många.

Inte alla geografiska misslyckas för återförsäljare, dock. Gap säger att det planerar att fokusera sin tegel och murbruk tillväxten Kina, där försäljningen har ökat till nästan $ 500 miljoner dollar drygt fyra år och e-handelsförsäljningen utökas med cirka 60 procent jämfört med samma period föregående år mellan 2013 och 2014.

Gap håller sitt årsmöte investerare denna eftermiddag i San Francisco, där mer information om företagets digitala strategier kommer att avslöjas. Uppdateringar att följa.

Bild via Flickr.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard