Google: Användarinformation förfrågningar har hoppat 120 procent på fyra år

Om det finns en sak som Googles senaste Transparency Report uppdatering visar är det att begäran om användarinformation inte saktar ner det minsta.

Vissa anhängare kan tyda på att i kölvattnet av NSA data mining avslöjanden i juni förra året, kan antalet förfrågningar verkar högre än väntat eftersom fler tech företag flyttar för att publicera denna statistik.

Men Internet jätten hade redan publicerat OH rapporter om antalet förfrågningar den får från statliga och brottsbekämpande organ runt om i världen under en tid nu.

Google juridiska regissören Richard Salgado betonade i ett blogginlägg på torsdag morgon att detta är Googles nionde Transparency Report, som omfattar krav på användarinformation i samband med brottsutredningar under andra halvan av 2013.

En lång historia kort, enligt Salgado, är att dessa särskilda önskemål har skjutits upp med cirka 120 procent sedan 2009. Som referens anges han det var när Google först började samla och publicera dessa data.

Salgado betonade också att Google är ovilliga att lämna över användarinformation när det är möjligt för

Även om vår antalet användare har ökat under hela tidsperioden, vi ser också att allt fler regeringar börjar utöva sin befogenhet att göra framställningar. Vi driver ständigt tillbaka mot alltför breda förfrågningar om din personliga information, men det är också viktigt för lagar som uttryckligen skydda dig från regeringen överräckning.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Mer om tech rapporter industrin insyns

Twitter Transparency Report ser uptick i begäranden om borttagning världen, Google lägger malware plats flaggor till Transparency Report, Google rapporterar fler statliga begäranden om borttagning “än någonsin tidigare, Facebook: US Gov’t fattas nära 12.000 dataförfrågningar under första halvan av 2013