Google Chromebook Pixel Gransknings

Chromebook har funnits i en eller annan form för ett par år nu. Men bortsett från vissa tidiga begränsade segrar, dessa Chrome OS-baserade enheter har ännu inte helt vinna över konsumenter eller BYOD publiken som ett bärkraftigt alternativ till en fullfjädrad dator. Lägg i det faktum att de flesta erbjudanden har hittills varit budget enheter och en ganska begränsad användning bilden börjar visas. Kan Googles premie från, egen-märkta Chromebook Pixel ändra på det?

Chromebook Pixel började säljas i USA den 21 februari på $ 1299, men brittiska köpare var tvungna att vänta lite längre tid att få sina händer på maskinen, som säljer för £ 1049 (inkl moms,. £ 874,17 ex moms.).

Vid februaritillkännagivandet hävdade Google att dess enhet “sammanför det bästa i hårdvara, mjukvara och design för att inspirera nästa generation av Chromebook”, och tillade att “vi bestämde sig för att ompröva alla delar av en dator för att utforma den bästa möjliga laptop , särskilt för avancerade användare som har helt anammat molnet “.

Prisjämförelser, från de många Chromebook Pixel omdömen nedskräpning webben, kommer en budskap högt och tydligt: ​​det är en premie maskin till ett högre pris punkt. Så innan vi undersöka om det är något bra eller inte, vi trodde att det skulle vara bra att se vad du kan få för ett liknande utlägg (OBS: UK priser nedan inkluderar moms).

Det är uppenbart att Chromebook Pixel dyrare än ett antal av de alternativ som anges. Observera att det har en högre än Retina-upplösning (239 pixlar per tum, jämfört näthinnans 227ppi), som också är en pekskärm – en funktion som bara matchas av Sony VAIO T13 i listan ovan.

Design och hårdvara, rätt ur lådan, den eleganta, metalliska Chromebook Pixel rop premie design “. Dess viktigaste funktion är en av de högsta pixeltätheten visas på marknaden. Skärmen mäter 12.85in. över diagonalen och har en upplösning på 2560 med 1700 pixlar, vilket ger en pixeltäthet på 239ppi. Apples 13.3in. MacBook Pro med Retina-skärmen, däremot, har en upplösning på 2560 med 1600 pixlar, eller 227ppi.

Chromebook Pixel åtgärder 29.77cm bred 22.46cm djup av 1.62cm tjock och väger 1.52kg (3.35lb). Det kan se elegant, men du säkert kommer att märka den här enheten i din resväska.

Skalet av maskinen är gjord av anodiserad aluminium, och Google har uppenbarligen gått till vissa ansträngningar för att göra chassit så snygg och smidig som möjligt med funktioner som dolda ventiler, inga synliga skruvar och högtalare placerade under bakgrundsbelyst tangentbord.

Pekplattan har också fått särskild uppmärksamhet, den är gjord av etsat glas och finslipat med hjälp av en laser för extra precision, enligt företaget. Det spelade säkert tillräckligt noggrant i vår utvärdering och kompletteras väl av pekskärmen, som är lika lyhörd.

Google Chromebook Pixel

11-tums MacBook Air (64GB) – £ 849, 13-tums MacBook Air (128GB) – £ 999, 13-tums MacBook Pro (icke-Retina-skärm) med Intel Core i5-processor – från £ 999, 13-tums MacBook Pro med Retina display, Intel Core i5 och SSD-lagring – från £ 1249, Sony VAIO T13 (13,3-tums) pekskärm ultrabook med Core i7-processor, SSD + HDD – från ca £ 999 RRP.

Chromebook Pixel drivs av en Intel Core i5-processor (den 3427U-modellen) med 4GB DDR3 RAM. Ombord lagring är begränsad till en 32GB SSD, men Google ger också en terabyte lagringsutrymme i Google Drive molnet, som är gratis för tre år, räknat från den dag erbjudandet löses. En LTE-utrustad version av Pixel är också inställd på att börja säljas inom kort i USA, vilket kommer att kosta $ 1449 och kommer att omfatta en 64GB SSD, förutom Google Drive-erbjudandet.

Runt utsidan av chassit hittar du ett SD flash kortläsare, två USB 2.0-portar och en Mini Displayport för spegling eller förlänga skrivbordet till en andra skärm. Det finns också dual-band Wi-Fi (802.11a / b / g / n) och Bluetooth 3.0-anslutning, plus en framåtvänd 720p HD-webbkamera för videosamtal.

Tack vare Googles stora ansträngningar på hårdvaran fronten, är användarupplevelsen som du förväntar dig på en topp-kvalitet bit kit. Pekplattan och pekskärm är både korrekt och lyhörda, och CPU / RAM / SSD kombination håller saker kryssa längs fint, även med flera flikar laddade i webbläsaren.

Chromebook Pixel kommer också starta från kall på bara några sekunder, vilket är en klar fördel.

På nedåtsidan, gör enheten får märkbart varm när den används under längre perioder, medan batteritiden är en besvikelse för en bärbar dator i denna prisklass: även Google hävdar “upp till 5 timmars aktiv användning”, vi kämpade för att få mer än hälften med kontinuerlig multitasking användning.

Programvara, till skillnad från en “normal” laptop, kommer Pixel med Googles Chrome OS som standard operativsystem. När du har loggat in för första gången, du får webbläsaren Chrome, och ett antal genvägar till andra Google-tjänster, såsom Chrome Web Store för att hämta fler appar, Google Maps, Gmail, Google Kalender, Google Dokument / Ark / Presentationer och G + sociala nätverk plattform, som stödjer videosamtal. Det finns också en appen Filer för lokal filhantering.

Detta innebär att, i huvudsak, du är begränsad till att göra något som du skulle göra normalt i en webbläsare. Uppenbarligen surfa på webben kräver en Internet-anslutning, som gör det mesta av funktionaliteten hos en Chromebook, även om Google har gett några offline kapacitet för de tillfällen då du inte är ansluten.

Google Docs, Gmail (komposition / recension), Kalender och Scratchpad kommer allt arbete offline i en eller annan form, och du kan fortfarande uppspelningsmediefiler lagras lokalt på enheten via appen Filer.

Om du loggar in på maskinen med en Google-ID som redan har Chrome-appar i samband med det, kommer Pixel automatiskt hämta och synkronisera dem första gången du loggar in, vilket ger möjlighet att synkronisera olika enheter slås på i ditt konto.

Vad du inte kan göra, är dock installera någon form av “normala” program som du gör på en Windows eller Mac laptop – om det inte finns en version som redan finns från Chrome Web Store.

Detta är en allvarlig begränsning, även om Chrome OS-plattformen blir allt populärare med utvecklare, med fler webbappar gå med i butiken varje dag från lik av Box, Feedly, Evernote, Dropbox, TweetDeck. Med tiden, det finns en ökande chans att du hittar vad du vill där.

Slutsats; Chromebook Pixel gör allt det kan göra mycket bra, men med en brist på beröringsoptimerade program tillgängliga och inget stöd för desktop / arv apps dess användning kan vara begränsad, beroende på dina behov. Som sagt, om majoriteten av din användning är webbläsarbaserat (eller kan vara) så finns det ett antal detaljer som gör Pixel ett nöje att använda.

Även om det är visuellt tilltalande och väl anges, särskilt i displayen avdelningen, Chromebook Pixel inte en perfekt maskin: batteritid är en liten besvikelse och du kan förvänta sig vissa värme och fläktbuller efter några timmars användning.

I slutändan är det dock bidraget prislapp som gör det svårt för oss att rekommendera Chromebook Pixel – espcially på $ 1449 för den kommande versionen med LTE-anslutning.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator