Google I / O: Med Android-appar och Play Store, Chromebook menar äntligen

Android applikationer – mer än en miljon av dem – kommer till Googles Chromebooks och flytten kommer sannolikt att göra dessa billiga enheter mer tilltalande för företagen.

På Google I / O, Google beskrivs planer på att ta sin Android Play Store Chromebook. På ytan verkar det som Google tar ett litet steg mot en sammanslagning av Android och Chrome OS, som används för persondatorer. Verkligheten är lite mer nyanserad. Googles drag är besläktad med Apple åtdragning länkarna mellan OS X på Mac och iOS på iPad och iPhone. Microsoft har varit den enda tech jätten att prova en universell metod med ett OS.

Att helheten debatt om universella appar, samgående kod baser och hur mobil och PC operativsystem bör slås samman kan läggas fram för en annan dag.

De verkliga konsekvenserna av att föra Android-appar till Chromebooks ge några intressanta scenarier för företag.

Till exempel, Chromebook är fina billiga datorenheter, men du tidigare bundna till Googles värld. Chromebook var bra om ditt företag använt Google Apps. Om du har använt Microsoft Office du hade begränsningar. Google Apps helt enkelt inte kan köra appar på Windows.

Nu när Android-appar är knutna till Chrome OS ett företag har en bakdörr till sina Windows-program. Microsofts kontor på Android fungerar bra. Andra företagsapplikationer finns också på Android. Dessa program fanns inte tillgängliga på Chromebook. Nu Chromebook är mycket mer användbar som ett produktivt verktyg och kan fungera bättre offline via Android-appar.

Dessutom kommer alla anpassade företagsapplikationer som körs på en Android-app nu arbeta på en Chromebook.

Den andra tråden här att fundera är hur Google håller på att slutföra ett moln stack för företag. På infrastruktursidan, Google har sin Cloud Platform. Google Apps rida hagelgevär för produktivitet. Android-enheter spetsa den lilla skärmen alternativ, men Chromebooks föll lite kort. Koppling Android och Chrome OS kan Chromebooks att vara en mer livskraftig konkurrent till Windows liksom Apples iOS.

I en bransch som utbildning, kan möjligheten att köra Android-appar har en omedelbar effekt. 3D-spel och simuleringar kommer att finnas tillgängliga. I praktiken, Android möter Chromebook metod fungerar bäst med en pekskärm och den senaste hårdvaran.

Google noterade att ungefär hälften av Chromebooks lanserats under de senaste två åren kommer att ha tillgång till Google Play Store. Företag som redan investerat i äldre Chromebooks kan vara av lycka.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Google I / O

De nya funktionerna i Android N, Google spelar social catch-up (igen), Big bet: Maskininlärning, kommer AI att vinnande formel, Google pålar trycket på Apple, Googles startsida fattar avser Amazon Echo, Inside Android Wear 2,0; Android studio 2,2 går förhandsgranskning

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september