Google Kalkylark uppdaterad med dataanalys, visualiseringsverktyg

picasa

Även om det inte är den mest glamorösa av appar i Googles stora katalog är kalkylblad redaktör Ark är tweaked att göra större datamängder mer lättsmält.

På den mest visuellt hänseende, kommer användarna att kunna förhandsgranska formelresultat medan du skriver, avslöjar både framsteg och potentiella fel nästan omedelbart.

Människor som arbetar i IT förstå i stort sett hot användningen av molntjänster kan medföra att företagsdata, men denna förståelse är ingen ersättning för detaljerade insikter, enligt Netskope VD Sanjay Beri.

I en annan insats för att avvärja fel – eller förlorat arbete helt och hållet – filhanterare kan begränsa redigering till en specifik uppsättning av användare och ett specifikt område på ett visst ark.

“Ju fler desto bättre när det gäller att samarbeta i ark, men ibland måste du vidta extra åtgärder för att bevara ditt hårda arbete från oavsiktliga ändringar”, skrev Googles produktchef Dan Gundrum i ett blogginlägg på måndag.

Således finns det fortfarande utrymme för samarbete, men med valfria osynliga parametrar. De restriktioner kommer att presentera sig som varningar till andra fil- redaktörer.

Arbetstagare bin kan också lägga till etiketter eller ändra ikoner totalt (dvs. stjärnor, geometriska former, etc.) för att skilja värden av barer eller punkter på ett diagram.

Dykning djupare in beräkningar och analyser har Ark tagits fram för några nya funktioner, som att lägga till beräknade fält att tillämpa formler för att svänga tabelldata och “HÄMTA.PIVOTDATA” -funktionen för att hämta data från en pivottabell.

Användare kan också filtrera rader och kolumner av vissa villkor och attribut, hening in och visar endast vissa nummer och text.

Dessa nya Google Kalkylark funktioner är tillgängliga på webben med start idag.

Bild via Google

Godan, mata världen med öppna uppgifter

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Data Management, Godan, mata världen med öppna data, stora datamängder, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip