Google Play-tjänster 5,0 rullar ut, prepping Android-enheter för Wear

Den senaste versionen av Google Play-tjänster, Googles delvis svar på Android OS-version fragmentering, har rullat ut till alla enheter som kör Android 2.3 Gingerbread fram till 4.4 KitKat.

Android diehards kanske redan har en lätt feber över vad som kommer i Android L, men en lika viktig uppdatering rullas ut igår till nästan alla Android-enheter – 99.02 procent för att vara exakt – som ansluter till Google Play App Store.

Android L källkod har drabbat Android Open Source Project.

Google Play-tjänster (GPS), anlände till 2012, för att förena API: er för Google-tjänster som Maps som utvecklare kan utnyttja sina egna program, som erbjuder både Google och utvecklare ett sätt att lappa appar oavsett vilken version av operativsystemet de körs på och utan förlita sig på bärare eller enhet stöd.

Även om många av de nya funktionerna tillkännagavs vid Googles I / O händelse förra månaden, är uppdateringen ankomst på enheter viktig för Googles Wear initiativ sedan de första enheter som kör på plattformen är tänkt att levereras i nästa vecka.

Utvecklare kommer att ha tillgång till tre huvudslit API: er som låter apps synkronisera data, valutakontrollmeddelanden och överföra tillgångar mellan appar på en kompatibel telefon and Wear enhet.

Medan GPS rullar ut till nästan alla Android-telefoner, är Wear avsedd för Android 4.3 och uppåt. Google har publicerat en webbsida där användarna kan kontrollera kompatibiliteten via webbläsaren på enheten.

GPS 5.0 ger också förbättrade analysfunktioner för e-handel webbplatser för att mäta marknadsföring och varuexponering strategier, och dess uppdaterade appindexering API, vilket gör en app sökbar som en webbsida.

“Att integrera med appindexering API kan appen Google Sök för att tjäna upp din app historia för användare som snabbsökning förslag, som ger snabb och enkel tillgång till inre sidor i appen. De djupa länkar redovisas enligt appindexering API används också av Google att indexera appens innehåll och ytan dem som djupa länkar till Google sökresultat, “förklarade Google.

Google Wallet får också en “Spara till Wallet knappen stöd för erbjudanden som sparas i appen. Tillsammans med platsspecifika butiks anmälningar, är funktionen tänkt att få fler människor att lösa in erbjudanden på kassan.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

iOS vs Android: Vilken är mer av ett hot mot säkerheten för företaget; Microsofts relation med Android: “Det är komplicerat, Microsofts Android patent kommer att möta utmaningar, Google lanserar appen för Android

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

android