Google provar realtid, riktade digitala kuponger med Zavers

Google fortsätter att spetsa sina e-handelslösningar, men den här gången tar ytterligare fördel med det är sannolikt dess största tillgång: data.

Internet jätten lanserar Zavers till en ny lösning att säljas till återförsäljare och tillverkare för realtids digital kupong.

I grund och botten är Google försöker pracka Zavers som metod för att få “rätt kuponger till rätt köpare.” Här är en genomgång av hur det fungerar, beroende på vilken produkt webbplats

Shoppers hittar tillverkaren rabatter på sina favorit återförsäljare webbplatser och lägga till digitala kuponger till deras online kort. Besparingar dras automatiskt i kassan när shoppare dra sitt belöningar kort eller typ i deras telefonnummer – ingen skanning eller sortering nödvändig.

Andra funktioner inkluderar att kunna spåra inlösen för dessa kuponger i realtid och integrera bonusprogram. Google noterade också att tillverkarna bara betalar för det här programmet när en produkt säljs.

Spencer Spinnell, chef för nya plattformar på Google Commerce, förklaras närmare i ett blogginlägg på fredagen, med hjälp av några färgstarka exempel där “hundägare inte får kattmat kuponger och föräldrar till tonåringar inte får blöja kuponger.”

Till skillnad från traditionella medier, ger Zavers “realtidsdata tillverkare nya sätt att mäta kupong inlösen och analysera konsumenternas preferenser så att de kan hantera distribution, skräddarsydda kampanjer och optimera budgetar för maximal avkastning. Zavers erbjuder också tillgång till ett omfattande nätverk av tillverkarens kuponger, öppnar upp nya butiksintäktsströmmar.

Realtid vändning och svar på uppgifter återkoppling – vare sig det är i detaljhandeln, finans, eller bara om någon annanstans i samband med affärer – ser ut som det kommer att bli en viktig fråga under 2013.

Till exempel följer Googles lansering av Zavers, en dag efter SAP: s stora nyhet, att det gör sitt Business Suite finns på dess HANA servrar.

Även om inte helt fokuserad på detaljhandeln, det finns en viss betydelse här.

Som understryker att denna utveckling kan tänka affärsprocesser som vi känner dem, SAP chefer hävdade igår att deras senaste satsning gör SAP är den enda programvaruleverantör att erbjuda affärsapplikationer som analyserar transaktionsdata i realtid på en enda in-memory plattform. Det innebär HANA kan översätta i realtid insikter on-the-fly samtidigt ta bort extra och / eller redundanta data.

Skärmdump via Zavers från Google

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

PayPal utökar samarbetet med Mastercard