Greenpeace: IT-jättar måste vända grönare

Globalt samarbete är det enda sättet att lösa det växande problemet med, miljöskador som orsakas av IT-branschen, säger Greenpeace på, fredag.

På tal dagen efter det smällde HP för att dra sina fötter med clearing giftiga kemikalier, inklusive bromerade flamskyddsmedel från produktionslinjen, Greenpeace sade de flesta leverantörer misslyckas med att uppfylla även de mest grundläggande miljökraven.

Bortsett från att fasa ut bromerade flamskyddsmedel har Greenpeace krävde ett slut på, lösningsmedel – används för att rengöra kretskort under tillverkning, process – och PVC, som används främst i kabel och ledningar.

Nokia, Sony och Samsung är bland de företag som har gjort en, åtagande att fasa ut dessa skadliga giftiga kemikalier. Sony börjar, för att använda en biobaserad plast har gjort av genetiskt modifierad, stärkelse, sade Greenpeace, men de flesta företag faller fortfarande kort av, de flesta grundläggande krav.

Japan är för närvarande världsledande på miljövänlig, tillverkning, enligt Greenpeace. Grön Inköp lag, kräver statliga organ för att ta en ledande roll i att skaffa miljö, vänliga produkter och material.

Iza Kruszewska, giftiga förkämpe på Greenpeace, sade IT-företag som planerade att följa WEEE-direktivet bör också tillämpa dessa standarder globalt.

Detta är en dubbelmoral. Om du ska göra mer, miljövänliga datorer du bör göra detta för, kunder över hela världen. Varför behandla dessa kunder som andra klass,? Sa hon.

WEEE-direktivet gör utrustningsleverantörer ansvarar för, det vill säga produkter de säljer bortskaffas på ett miljömässigt säkert, sätt.

Trots att endast nyligen beslutat att ta bort bromerade flamskyddsmedel ur, datorns hölje är HP en av de enda IT-företag att kräva en, global lag om miljötillverkningsnormer, sade Kruszewska;. Vi är inte stöder detta eftersom efterlyser en global lag är tvingar, denna fråga till botten av de flesta regeringens agenda “, tillade hon.

Gruppen har haft mer framgång genomdriva “gröna” IT verktyg, på regional nivå. Komplikationerna att försöka genomdriva lagstiftning, på en global nivå kan visa sig vara alltför tidskrävande och improduktiva, Kruszewska förklaras.

Greenpeace också nyligen fördömde IT tillverkar för att äventyra hälsan hos anställda att bryta ner gamla kit.

Arbetare i Indien och Kina som används i återvinning av mestadels, Västra elektroniska anordningar utsätts för potentiellt farliga, giftiga ämnen på grund av vårdslös tillverkningspraxis, tekniktillverkare hävdade.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig