Haiku L Serie: En stor röv Fan för små-ass pengar

När jag flyttade till mitt nya hem i södra Florida (som kommer att vara fyra år sedan i juni) Jag ville ha en mönsterexempel lampa och takfläkt för mitt vardagsrum.

När jag såg vad Big Ass Fans gjorde med deras Haiku SenseMe fläkt ungefär två år sedan, visste jag att jag var tvungen att ha en.

Som sådan kräver professionell installation och levereras med ett högre pris – en fullastad enhet med LED-belysning kupol och Wi-Fi / SenseMe paketet kostar över $ 1000.

Om du ska ha ett mönsterexempel fläkt för ditt vardagsrum eller annan stort utrymme då $ 1000 är inte svårt att motivera om man tänker på alla de kostnader som går in heminredning, särskilt ett stort vardagsrum.

Den ursprungliga Haiku H-serien, som erbjuds i 52 “, 60” och 84 “modeller är en estetiskt tilltalande design så mycket som den är funktionell och en imponerande luft mover. Anslutnings och sensorfunktioner är också oöverträffad.

Med tillvalet SenseMe-paketet, kan du styra luftrörelser och ljus ljusreglering med antingen en smartphone ansökan eller en fjärrkontroll. Fläkten kan också programmeras för att arbeta i tandem med en NEST termostat, och har gått scheman i Förutom att kunna reagera på rörelse i nära anslutning till sensorn.

Företaget planerar också att uppdatera firmware senare denna månad som gör det möjligt för integration med Amazons Alexa tjänsten inbyggd i sina Echo smarta hemanordningar.

Det är ett stort fan. Och jag vill gärna kunna sätta en i varje av mina sovrum. Men det är ett dyrt på runt 1000 $ plus professionella installationskostnader.

Så stora rumpor Fans tittat på utformningen av Haiku H och undersökte hur de skulle kunna sänka sina kostnader. I januari i år, kom de ut med Haiku L-serien, som går för ca $ 450.

Haiku L-serien, bilden ovan i mitt sovrum, har många av de samma designelement som originalet Haiku takfläkt i mitt vardagsrum, men med märkbara förändringar. Medan “skevroder” är av samma form som den dyrare modellen, de är gjorda av i stället för plast, trä. Det är också bara erbjuds i en 52 “modell i vitt eller svart.

Dessutom har många av de andra delarna av fläkten är också gjorda av plast, och eftersom de material som är betydligt lättare, är själva motorn mycket mindre än den dyrare modellen, men är i stånd att förflytta bladen snabbt vilket resulterar i effektiv luft rörelse och även extremt tyst drift. Fläkten överstiger även kraven i Energy Star med över 450 procent.

Jag kunde installera L-serien med en vän på en söndag eftermiddag i ungefär en timme, helt enkelt genom att ta bort den befintliga Hunter fläkt som ursprungligen installerades i taket på det befintliga fästet och återanvända den befintliga elektriska installationen.

Liksom dyrare modellen innehåller också en mycket ljus men dimbar LED takbelysning. Vid den högsta inställningen det faktiskt kan vara för ljus för mindre sovrum.

För $ 450 kan du få L-serien med takbelysning och fjärrkontroll. Om du vill att ytterligare SenseMe funktioner som inkluderar Wi-Fi kapacitet på fläkten, du vill beställa Haiku Wall Control, som kostar en ytterligare $ 125,00.

Kontrollenheten, bilden ovan till höger, förstärker den fysiska fjärrkontrollen att fläkten kommer med genom att ge möjlighet att justera fläkthastighet och ljus avbländning med en Wi-Fi-anslutning via kontroll eller Haiku Hem smartphone app. Det har också LED-indikatorer som visar intensiteten av fläkt rörelse och ljusstyrka kupolen.

mer IoT

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

Revolv lovade “livstid abonnemang” för köpare av dess hemautomation nav. Sedan köpte Googles Nest Labs företaget och dödade produkten. Vilka rättigheter har kunder har?

Kontrollenheten innefattar också en sensor som kan detektera rörelser i rummet och aktiverar fläkten om sensorn läget är aktiverat och stänga av den när din närvaro inte längre detekteras.

Utöver dess förenlighet med den Haiku L, fungerar det även med den ursprungliga Haiku H och Haiku jag om de har möjlighet SenseMe installerat.

Intressant eftersom Väggkontroll är ansluten till fläkten via Wi-Fi-nätverk, men det behöver inte vara på samma elektriska krets som fan – det kan installeras var som helst i ditt hem.

Medan Haiku fans är definitivt IoT enheter, eftersom de uppdaterar sin firmware över internet via din smartphone, är de inte molntjänst beroende. Det betyder att de fortfarande kommer att fungera bra om stora rumpor supporter Haiku molntjänst går ner.

Men om du har flera smartphones eller tabletter som du vill använda för att styra fläktar i ditt hem, du kommer fortfarande att behöva logga in på molntjänst åtminstone en gång för att undvika att gå igenom installationen på varje handenhet.

Jag tror att Haiku L-serien är ett stort fan och även ett utmärkt val för villaägare som vill sätta i en elegant, energieffektiv luft mover i deras sovrum utan att spendera massor av pengar, men som också vill sakernas integration samt.

Är du ute efter att installera en Haiku smart fläkt i ditt hem snart? Prata tillbaka och låt mig veta.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk