Hårdvara gör ont: NetApp att skära 600 jobb

NetApp sade att det kommer att skära 600 anställda, eller 4,6 procent av arbetskraften, eftersom det effektiviserar sin verksamhet och fokuserar på verktyg som sin ONTAP programvara “mot bakgrund av den begränsade IT-investeringarna miljö.”

I en registreringsansökan, NetApp sa att det skulle göra nedskärningar i sin första kvartalet och ta en avgift på $ 35 miljoner till $ 45 miljoner fjärde räkenskapskvartal.

Från och med den 26 april hade NetApp 13,060 anställda. Förra året, NetApp klippa 900 jobb.

I ett nötskal, är NetApp som de flesta hårdvarutillverkare dessa dagar — det måste ställa om mitt i en vikande marknad och tech förändringar såsom cloud computing. IBM sprider arbetstagare i sin hårdvara enhet och lossas sin x86-server verksamhet till Lenovo. Andra företag hårdvara jättar som Cisco betonar programvarufunktioner.

NetApp, tredje kvartalet, var fast, men försäljningen var lite ljus. NetApp intäktsprognoser besviken också vissa analytiker. Företaget står inför en uppsjö av tekniska övergångar. För det första är cloud computing. Vissa lagring kommer att flytta bort av hårdvara i molnet. NetApp samarbetar med Amazon Web Services och andra för att skapa en stark hybrid moln uppställning.

Då är det programvarustyrd lagring och virtualisering. NetApp har ett bra spel där med sina ONTAP operativsystem och verktyg, men måste ses mer som en programvara spelare. Och slutligen, är NetApp flytta upp marknaden att rikta stora företag och samtidigt hålla sina kärn mid-tier kunder. Att flytta innebär NetApp måste kämpa jättar som EMC, IBM och Hitachi.

På NetApp senaste tredje kvartalet tjäna telefonkonferens, säger VD Tom Georgens

Jag har talat innan om utmanande miljö där vi är verksamma. Budgetar komprimeras, kunderna förlänga livslängden för sina tillgångar, och de fördröjer inköp medan de utvärderar ny teknik.

Analytiker blandades på NetApp s uppsägningar. Wells Fargo analytiker Maynard Um sade

Vi anser att dessa åtgärder är sannolikt en återspegling av den mjuka efterfrågan miljö och återspeglar den påverkan särskilt med tanke på det faktum att företaget gjorde en större resurs inriktning bara 10 månader tillbaka påverkar 900 anställda globalt.

Janney Capital Markets analytiker Bill Choi sade NetApp tävling, partnerskap med Cisco och utförande är oroande. Han sa

Medan IT-utgifterna står under tryck, vi tror projekt börjar tina som CIO får sina armar runt hybridmoln och hur framtidssäker närheten sikt inköp. För NetApp, misstänker vi konkurrens (t.ex. Nimble, rent) kan ha en inverkan, liksom potentialförskjutning på Cisco där FlexPods kan deemphasized i; n till förmån för interna / förvärvade Whiptail produkter. Våra kontakter indikerade att Cisco säljkår fått sin Whiptail kvot för några månader sedan.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

särskild rapport

Sex business-class service moln lagring i korthet, Toolkit: behöver Beräkning band backup, lagring Felsökning Chart

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip