Hasso Plattner Demos Agile I kolumner Databas Begrepp

Företaget värld SAP är inte bara strukturerade data: det är den grundläggande infrastrukturen i otaliga internationella företag. I affärer du följa pengarna att förstå affärsflöde och automatisera planering och uppföljning av finansiella transaktioner från början till slut har gjort SAP en internationell kraftpaket på detta område.

Industriell styrka Enterprise System användargränssnitt tenderar att se slagskepp grå, och användare i allmänhet är medvetna de interagerar med ett enormt komplext system, som motsäger den evolutionära förändringen ofta gradvis sker bakom kulisserna.

På 3: e årliga SAP Academic Forskning förra veckan var det en tydlig gräns mellan vad SAP är idag och utforska framtiden för företagsapplikationer.

SAP grundare Hasso Plattner keynote (på uppdrag av framtiden fokuserad Plattner institut och inte SAP) fick rätt tillbaka till grunderna i databasdesign.

Fellow deltagare Jeff Nolan postat en video som visar grunderna i kolonn kontra rad databasarkitektur på sin blogg. Med studenter från hans institut, Plattner visade hur kolonn datalagring kan ge enorma hastigheten ökar och information skivning och Tärnings alternativ.

De två delarna av min video ovan är första manipulation av exempeldata för att visa hur snabbt och formbar den kolonn strategi är, då en demonstration av manipulera data dras in Excel och slutligen kontextuella e-integration.

Vid en genomgång följer denna inlednings SAP CTO Vishal Sikka och Chief Scientist Ike Nassi var ansträngt sig för att göra klart för mig att det Hasso Plattner (som också är en av grundarna och ordförande i SAP förvaltningsråd) var presentera resultaten enbart på en akademisk forskning nivå när jag frågade om tillämpning av dessa idéer till SAP: s framtida produkter, i synnerhet på en cloud computing nivå.

Med tanke på att andra delar av konferensen fokuserade på att planera en framtida smarta nät för USA, till exempel, Plattner presentation var klart futuristisk. Ändå ren sofistikerade att tänka från ett sinne som hade hjälpt tänka och växa den ursprungliga SAP AG från och med 1972 (efter att ha lämnat IBM) var slående.

Skumma SAP historiska ytan, SAP R / 1 lanserades 1973, SAP R / 2 lanserades 1979 och var åter arkitekten 1981. Med förändringen från R / 2 R / 3 i 1992, bytte SAP från stordator datorer till klient serverarkitekturer. Plattner, som avgick som styrelseordförande 2003, skulle ha sett barnsjukdomar smärtor från insidan under denna tillväxt explosion som även såg internet integration mysap.com.

Grunderna för kolonn datalagring är svårt att förstå om du lever och andas det här, men affärsnyttan med tillvägagångssättet är tydliga: ökad transaktionshastighet (saker händer på skärmen snabbare) i kombination med bredare beläggning av kontextuella uppgifter (mer värdefull information visas runt motivet du tittar på).

Plattner räknar en framtida värld där chefer sitter i ett företags cockpit “kombinera kommunikations styrkor Ciscos Telepresence människa till människa med sofistikerade kontextuella uppgifter uppringda upp farten på ett mycket mer flexibelt infrastruktur framtida SAP.

För att uppnå detta Plattner Institute har undersökt strippa ner komplexiteten av de dussintals databastabeller till två kolonn konstruktioner, som videor inbäddade här undersöka.

Jag skulle lägga till denna sinnesupplevelse makt kontextuella ostrukturerade data – “samarbetsnätverk” för att använda Cisco CTO Padmasree Warriors ‘term. Borra sig ner i transaktionshistorik och ekonomi blir mycket rikare med tillhörande relevant information och kommunikation.

SAP är naturligtvis som alla kämpar med dagens ekonomiska problem och deras kunders verklighet och är klokt att hålla futuristiska akademisk forskning på en armlängds avstånd från sina inkrementella produkt förbättringar (och naturligtvis integration av Business Objects kraftfulla analytiska verktyg till sina klienters arsenal av verktyg) .

Ändå denna inblick i en eventuell framtida inriktning som vissa fascinerande inblick, inte minst i hur Plattner sinne och boffins på Plattner institut, arbete.

Data Management, Godan, mata världen med öppna data, stora datamängder, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Godan, mata världen med öppna uppgifter

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip