HDTV försäljning ser osäker eftersom konsumenterna tappar intresset: rapport

CES 2012, världens största konsument teknik mässa, kommer till ett slut i dag. Varje år verkar mässa bara blir större, och 2012 var inget undantag.

För att sätta det i perspektiv, värd årets show mer än 3100 företag visar upp över 20.000 produkter på golvet i Las Vegas Convention Center, tar upp mer än 1,85 miljoner netto kvadratfot utställningssal.

Men dessa siffror inte fråga så mycket som försäljningssiffror som dessa företag söker för en gångs skull showen görs och dessa produkter blir släppas under året.

Ett område där förutsägelser verkar vara diskutabelt är tv. HDTV var i rampljuset big time på CES i år, särskilt med Lenovos Android 4,0 SmartTV och LG: s 55-tums 3D-OLED TV och Samsung ES8000 LED SmartTV.

Men tillverkar TV skulle inte vara nöjd med Accenture prognos släpptes under CES, som hänvisar till att konsumenterna kommer att köpa färre tv i år som de börjar att gynna andra underhållningsenheter och elektronik – främst bärbara och stationära datorer, surfplattor och smartphones – för att konsumera multimedieinnehåll .

Men går det mot en färsk undersökning publicerad av NPD Displaysearch som hittade HDTV sändningar med större skärmar och LCD-tekniken kommer att växa under 2012. Naturligtvis nyckelordet det kan finnas “transporter” som inte nödvändigtvis försäljning, men man skulle argumenterar baserat på denna studie att efterfrågan är mer sannolikt det än inte.

Några av de faktorer som skulle lutar konsumenter att köpa en ny tv, enligt Accenture, inkluderar högdefinitions-bilder (42 procent), Internet-anslutning (25 procent), och även 3D-teknik (25 procent).

Naturligtvis priset punkten var också primära bekymmer med åtminstone 55 procent citerar detta som den största anledningen i beslutsprocessen.

Således, kanske om priset är inte rätt med konsumenterna, som skulle förklara varför de skulle bara välja prylar de redan har och / eller anser mer nödvändigt att äga (till exempel en smartphone eller bärbar dator) för att titta på filmer och TV-program.

Bränsleceller mognat på CES 2016

Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovation som räknas

Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)

Oracle fyller en annan lucka i sin stora uppgifter offer, Enterprise IT utgifter: ljus från radarskärm eller bekymmer leds in i 2012, slutanvändare blir oavsiktliga IT-chefer: Undersökning, Oracles hårdvara fokus: Brilliant, byst eller sideshow, IT-konsumenter ökar snabbare på tillväxtmarknader ( undersökning)

CES, Bränsleceller kommer av ålder på CES 2016, CXO, Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovationer som betyder, CES, Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle, Amazon, CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)