HP DeskJet 995c Review

HP: s senaste bläckstråleskrivare kan se bekant, men den innehåller en viktig skillnad som syftar till att göra dig fri. Det är mycket lik den DeskJet 960C, men innehåller en Bluetooth-gränssnitt, så att du kan skriva ut trådlöst från lämpligt utrustade bärbara datorer eller handdatorer. Detta gör skrivarens pris en rejäl £ 280 (exkl. Moms), och är av tvivelaktigt värde medan så få Bluetooth-aktiverade system finns tillgängliga. Även med tillsats av en Bluetooth-adapter, endast Windows 2000 och Windows XP stöds – tidigare Windows-användare och Mac-fantaster är av lycka.

Du kan inte bara gå upp till DeskJet 995c med en Bluetooth-utrustad bärbar dator, till exempel, och börja skriva. Du behöver fortfarande Windows skrivardrivrutin installeras innan du kan använda maskinen, och just nu innebär det att installera dem från cd-rom eller Internet. När du har gjort detta, men skriver ut ett dokument bör inte vara annorlunda att använda en fast enhet. En virtuell COM-port används för att kommunicera med skrivaren och den är inställd upp som en vanlig Windows-skrivare.

Tänk på att även om du har Bluetooth-utrustning som du vill skriva ut från, du inte nödvändigtvis behöver en Bluetooth-utrustad skrivare – allt som behövs är en Bluetooth-nätverksåtkomstpunkt och en nätverksskrivare. Deskjet 995c har också en IR-port, så många handdatorer kommer att kunna skriva ut trådlöst ändå. Den line-of-sight krav för IR är ett mindre problem när du behöver stå framför skrivaren för att samla utskrifterna ändå.

För den trådbundna världen, har DeskJet 995c ett USB-gränssnitt kompatibel med Windows 98 eller senare, eller MacOS 8.6 eller senare. Palm OS och Pocket PC-enheter med IR-utskriftsprogram kan använda IR-porten för att skriva ut. Du måste använda USB-anslutningen för att konfigurera Bluetooth-gränssnitt bör du vill ändra säkerhetsinställningarna, inklusive PIN-koden. Skrivardrivrutinerna kan du justera färgton, mättnad och ljusstyrka på dina utskrifter oberoende av det program som du skriver ut från.

Anslutning åt sidan, är en utmärker skrivaren DeskJet 995c. Den 2400 av 1,200dpi färgupplösning är ganska standard, och den medföljande duplexenheten är också allt vanligare, särskilt på HP: s sortiment. Den maximala utskriftsmotorvarvtalet är 17 sidor per minut i svartvitt utkastläge, men förvänta betydligt mindre än detta vid utskrift av dokument – särskilt foton. I teorin innebär det Bluetooth-gränssnitt en hastighet straff över USB-anslutningen, men när du skriver ut i normal eller hög kvalitetsläget motorvarvtalet är förmodligen den begränsande faktorn.

Pappersfacket tar en respektabel 150 ark papper, med utmatningsfacket rymmer 50 ark. Deskjet 995c levereras med en duplexenhet, så att du får dubbelsidig utskrift som standard. Ett brett utbud av papperstyper och storlekar som stöds, och HP: s optiska papper sensing teknik ingår, vilket eliminerar behovet för dig att ställa in papperstypen i skrivarens drivrutinsinställningar.

Om du inte behöver skriva ut från mobila enheter, det finns ingen anledning att köpa denna skrivare: USB-gränssnittet är enklare att använda, och finns på de flesta senaste stationära datorer och bärbara datorer. Deskjet 995c är ingalunda en dålig skrivare – det är bara att den extra kostnaden för Bluetooth-gränssnitt inte kommer att betala för sig själv tills den trådlösa standarden är utbredd. När det är, kan skrivare som detta mycket väl bli mer önskvärd.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator