HP eller Cisco: Vilka datacenter strategi är mer hållbart?

Jag hunkered ned i San Francisco den här veckan, där jag delta i den årliga konferens som Cisco gäller för de tusentals sina partners (återförsäljare, nätverk integratörer, VARs, tjänsteleverantörer, etc.) som det räknar med att skräddarsy, driftsätta och stödja dess teknologi.

Det finns gott om nyheter för tech-geek, men en av de mer intressanta underströmmar här är strävan av Cisco för att bli mer relevanta i datacentret – ett drag som ställer sin rakt i konkurrens områden av teknik jätte Hewlett-Packard .

Cisco spelar upp det faktum (naturligtvis) att nätverket är allt viktigare för att accelerera virtualiseringsprestanda. Nätverket är limmet, om man så vill, för datacenterkonsolidering nödvändigt. Cisco har sin egen teknik för att ta itu med detta i form av Unified Computing System produktlinje, som levereras med alla typer av validerade design för servervirtualisering och Virtual Desktop Infrastructure. Naturligtvis är HP tydligt satsar på nätet också, som en viktig del av sitt datacenter strategi, framgår av förvärvet av 3Com.

Här är där de slutar att se öga mot öga.

HP vill gärna inget annat än komplett datacenter dominans: En allt-HP-hårdvara, all-the-tiden datacenter strategi, där den kontrollerar servrar, lagring och nätverk. Ja, folk, en hals att kvävas. Frågan är, vill du verkligen vill det?

För mig, desto mer spännande spel som företag verkligen börja utforska sina molninfrastruktur alternativ kan vara frukterna av den virtuella Computing Environment (VCE) Coalition, som Cisco förvaltar tillsammans med EMC och VMware. Tanken bakom koalitionen är att skapa vad som egentligen är en förkonfigurerad datacenter byggsten som har det bästa av alla tre leverantörer.

Du har förmodligen hört talas om initiativet, som tillkännagavs i slutet av förra året. Anledningen till att det blir mer surr nu beror på den första av dessa förkonfigurerade lösningar, som kallas “Vblocks” beror som “enskilda order” enhet i juni 2010. Vblock är inte bara en bunt, är det ett datacenter byggsten som har samar utformats för optimal prestanda, från en ledning och energiförbrukning synpunkt. Utformningen av infrastrukturen hanteras av Acadia, som även omfattar Intel, vilket bidrar den server-teknik för de byggstenar. Eftersom Cisco missar aldrig en chans att tout sina gröna initiativ har det talar upp Energy här denna vecka, sin teknik för att använda kärninfrastruktur för att hantera strömförbrukningen enheter över hela nätverket.

Idén om datacenter byggstenar, behållare och baljor har vunnit mer mark under de senaste två åren, men det ska bli intressant att se hur VCE teknikpriser – främst eftersom det representerar en flera leverantörer strategi. Återställning spelare SunGard blev nyligen en offentlig kund för Vblock, och Cisco avslöjade i veckan att 480 kunder har börjat använda sin UCS-teknik (utanför VCE arkitektur).

[Poll id = “228”]

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus