HP för att aktivera 3D utskrift marknaden 2016: Kommer kunderna vänta?

Hewlett-Packard på onsdagen beskrivs mor till alla preannouncements med sin efterlängtade flytta in 3D-utskrifter och planerar att bygga ett ekosystem med en allmän tillgänglighet i 2016.

Här är vårt förslag om tillståndet i 3D-utskrifter, är de sätt företag som använder den idag, och hur det kommer att revolutionera framtiden för verksamheten.

Som tidigare nämnts, är 3D-utskrifter marknaden, som omfattar välkapitaliserade företag som Stratasys och 3D Systems, kommer vanliga i företaget. Konsumentmarknaden kommer att ta tid att utveckla. Den vilda kort för industrin — att inte tala om de värderingar av 3D-utskrift lager — har varit HP: s inträde.

HP rullade ut sin Multi Jet Fusion 3D utskriftsteknik på onsdag som en del av sin blandade verklighet händelse. Händelsen också, betonade Sprout, en uppslukande datorplattform, men 3D-utskrifter kommer sannolikt att ha en mycket större inverkan på verksamheten.

Mer, 3D-skrivare transporter fördubblas varje år fram till 2018 för $ 13,4 md marknaden, 3D-utskrift vänder strategiskt 2015, säger Gartner, HP: s stora split: Fem skäl det är ett bra drag, Forskning: 60 procent av företagen använder eller utvärderar 3D-utskrifter, 3D tryckning stora mysterium: Var är HP?

Den stora frågan här är om HP kan göra ett plask i 3D utskrift möjligen två år från och med nu. Ramon Pastor, vice president och general manager för HP: s stora tryckformat enhet, medgav att bolaget meddelar sitt inträde tidigt. Men HP: s teknik är unik på marknaden och satsningen är att bolaget kan skapa ett öppet ekosystem inför allmän tillgänglighet. Detaljer som design mjukvara integration och säljstrategi måste utarbetas.

Med Sprout, HP satsar på att göra om datorn som en 3D Maker verktyg

På ekosystemet front, sade HP den arbetar med sex kunder på 3D-utskrifter innovation med partners kommer på i början av 2015.

Vi kommer att lanseras under andra halvan av 2016 “, säger pastor i en intervju.” Vi vet att risken för preannouncing detta, men det är fördelarna med att sätta detta i händerna på tredje part för att förnya på plattformen.

HP använder termisk jet tekniker och fusionsmedel som är unika för företaget. En animering av Multi Jet Fusion på jobbet ser nästan ut som en av HP: s storformats skannrar, skrivare och kopiatorer. 3D-skrivare idag print punkt för punkt eller använda lasrar. HP: s teknik bygger lager.

I början av 2015, kommer HP att börja arbeta med partners på att utveckla material och utveckla nya arbetsflöden, sade pastor. “Vi har prototyper av skrivarens arbets idag som är bättre än vad som finns på marknaden”, tillade han.

Kommer kunderna vänta? HP hoppas så. Till att börja med kan köpcykeln för 3D-skrivare ta ett år, eftersom de är en stor kapitalkostnader. Dessutom har HP att den kan slutföra jobb så mycket som 10 gånger snabbare än vad som finns på marknaden idag till ett mycket lägre pris.

HP: s 3D-utskrifter enhet, som kommer att inrymmas i HP Inc., PC och tryckning uppdelning av företag som kommer att delas ut från HP Enterprise, gör också en stor satsning på så kallade servicebyråer. Servicebyråer är centraliserade 3D utskrift platser som skulle skriva ut delar för konsumenter och kunder. HP gör slutligen planerar att lansera konsument 3D-skrivare också.

Enligt Gartner prognoser, kan HP: s timing inte vara så långt borta — även med två år tidigare tillkännagivandet. 3D-utskrifter har blivit mainstream i företaget, men köttet av tillväxten kommer 2017. HP: s satsning är att det kan komma in på marknaden lite sent med innovativ teknik och ta en stor del av marknaden.

Pastor skulle inte diskutera prissättning, men har noterat att HP kunde komma in betydligt lägre än $ 1 miljon ett system några 3D-skrivare kostar idag. HP: s 3D-skrivare kommer initialt att fokusera på plast, men pastor sade företaget gör plan för metaller, keramer och andra material framöver.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck