HP ZBook 15u G2 granskning: En Windows Ultrabook arbetshäst Review

HP: s nyaste ZBook ultrabook, den 15u G2, (webbplatsen /)

NEW YORK – Det är svårt att vara produktiv när du kedjad till skrivbordet. HP räknar det har en säker mellan marken, genom att kombinera mobilitet och en låg kostnad för företagen samtidigt som det ger arbetsstationsklass prestanda.

Tillkännages vid årets CES-mässan i Las Vegas, är HP: s ZBook 15u G2 en Windows-baserad ultrabook som balanserar bärbarhet med prestanda, samtidigt som man behåller en enkel konstruktion och anpassningsbarhet baserad på en persons behov.

HP har låst dessa bärbara datorer för användare av de tyngre professionella program: grafisk design, teknik och produktutveckling.

Den ZBook 15u G2 är inte en konsumentinriktad ultrabook, inte heller bör det vara. Det snubblar på avancerade spel, men det är bortkastade i kategorin nybörjar media och underhållning.

Ultrabook har att mellannivå sweet spot ofta missas i företaget. Det är inte så glamoröst som vissa av sina konkurrerande produkter på marknaden. Det kan vara tjockare och i den tyngre änden av ultrabook spektrumet. Men det är i stånd att köra högpresterande tillämpningar utan att bryta en svett (eller, i datortermer, kör en varm fläkt.)

Intel Core i7-5500U (dual-core)

Windows 8.1 Pro Update 64), (kan nedgraderas till Windows 7 Professional)

$ 1,549.00 uppåt

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Den ZBook 15u G2 är tunnare, lättare och billigare – tre viktiga markanta förbättringar på sin syskon rival, den 15 G2. Men det är ingen MacBook Air, inte heller är det en Acer Aspire S7, eller en Lenovo ThinkPad Helix, eller en HP Spectre 13 -. Varav ingen behöver en “u” i namnet för att berätta om de är ultrabooks (eller någon variant därav).

Jämfört med sin skrymmande syskon, HP ZBook 15 G2, det är nästan halva tjockleken och ungefär en tredjedel lättare, med start på bara 4,2 pounds. Det är också billigare än sin föregångare. (Den modell vi testade var det mid-tier model landar på runt $ 1549.)

Beviljas den tidigare modellen var inte precis en “kasta i en påse” notebook. Om det skulle förmodligen lämna ett hål i marken om den tappas, passar ZBook 15u G2 tätt i en stor väska väska. Men gör inga misstag sin stora 15,6-tums skärm bidrar till enhetens märk heft. (Du kan tacka HP: s beslut att stöta ut den föråldrade och i närheten av nedlagda optisk enhet, fortfarande förpackningar i en stor makt.)

15,6-tums icke-touch LED är acceptabelt so-so, men det är knappast revolutionerande, och borderline besvikelse. Den landar i en upplösning på 1920 x 1080 pixlar, en fullfjädrad 1080p högupplösta skärmen. Det är märkbart bättre än en MacBook Air display, men det är långt ifrån lika skarp och tydlig som en Retina display, som har mörka kontraster och djupa färgdjup. Det är inte en dålig skärm, men om det har grafisk design i åtanke, de extra pixlarna räknas. Det finns en perk: displayen är anti-glare display skärmen lätt att läsa i ljusa miljöer.

Inälvorna är ganska imponerande. Den bärbara datorn landar med Intels senaste Broadwell-processorer, som kräver mycket mindre ström än Haswell intervallet. Low-end modell levereras med 8 GB RAM, medan mitten-tier och högre nivå modeller levereras med upp till 16 GB RAM-minne.

Den största tech expo av året närmar sig sitt slut. Här är de allra bästa tech vi har sett – inklusive virtuell verklighet, wearable tech, datorer-on-a-stick, och nästa generations chips.

Den ZBook 15u G2 kommer Windows 8.1, men du kan nedgradera till Windows 7 Professional för dem som behöver köra äldre program. Den nya grafikmotorn ersatt Nvidia med en AMD FirePro M4170 grafikkort. (Den ZBook 15 G2 kommer fortfarande med en rad AMD och Nvidia-grafikkort).

Men dess hastighet och prestanda förmåga kan främst hänföras till solid-state disk, som erbjuder 256GB av flashminne. Frekvensomriktaren erbjuder en betydande prestandaökning över vanliga hårddiskar (top-tier modell levereras med en traditionell 500GB enhet). HP kallar är Z Turbo Drive. Operativsystemet är betydligt snabbare jämfört med liknande ultrabooks.

Den nedbantad bärbara levereras också med tre USB 3.0-enheter, en Displayport slot, en Ethernet-anslutning, och en VGA-utgång för äldre bildskärmar och projektorer, och en smart card-läsare.

Inbäddad i infattningen runt kanten på skärmen är en 720p-upplösning webbkamera för videosamtal på vissa modeller. Det finns också ett SIM-kort fack under den bakre kåpan för mobilt bredband på språng.

HP: s även en känga-over fingeravtryckssensor (som aktiverar med HP: s inbyggda säkerhetsprogram) som är placerad till höger på styrplattan. Ultrabook kommer också med en Trusted Platform Module, som Windows upptäcker och erbjuda ytterligare säkerhetsfunktioner, som BitLocker full diskkryptering.

Den ZBook 15u G2 batteritid, liksom dess föregångare, är inte stor, men det har skett en förbättring. I mitten till tung användning på ett medium inställning skärmens ljusstyrka, batteriet varade drygt sex timmar. (Vid skrivande stund, HP fortfarande slutföra riktmärkena batteri).

Det är en bra utför Windows-baserad dator, men det saknar estetiskt tilltalande. Att kalla detta en ultrabook (åtminstone jämfört med sina konkurrenter på marknaden) kan vara en push. Men för det pris du betalar, det är en fast instegs arbetsstation on-the-go.

Slutsats? Det finns förmodligen bättre enheter ute för en billigare kostnad och bättre prestanda. Men du kämpar för att hitta en för kraft och dess storlek.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

Hands-on med den nya HP ZBook 15u G2 ultrabook

Slutsats: En dyster konstruktion, men en bra insats

HP ZBook 15u G2