HTC Desire C: Först ta

HTC: s senaste smartphone är en entry-level luren erbjuder Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) för ca £ 190 SIM-fri. Det låter som en bra affär på papper, med NFC stödja en extra bonus.

Men vi är inte så säker på att Desire C gör sitt jobb tillräckligt bra – även på det frestande pris. Alla smartphone behöver leverera sin kärn uppsättning funktioner väl, och 600MHz processor som används här betyder att saker och ting kan köra långsamt.

Appar tar en märkbar tid att starta, vissa webbplatser gör alltför långsamt för komfort, och trycka på play-knappen på musikspår ger dig alldeles för mycket tid att förutse kommande melodi. Kanske är det bara vår otålighet efter att ha upplevt de blixtsnabba hastigheter på high-end quad-core smartphones, men vi är inte säker på att vi skulle kunna leva med Desire C brist på hastighet lång sikt.

Den 3.5in. skärmen är bara om tillräckligt stor för dagens smartphone användningsmönster, men dess 240-by-320-pixel upplösning är låg. Detta innebär att videovisning lider, och webbplats läsning kan vara svårt – vi gjorde en hel del panorering och zoomning av webbsidor, som snabbt blir irriterande.

HTC har gjort ett bra jobb på designen, men med en stabil konstruktion och en touch av individualitet här och där. Ett typexempel är den ljusa röd inredning som möter dig när du tar bort bakstycket.

HTC utrustar Desire C med sin numera standard 25 GB Dropbox lagringsutrymme för att komplettera den inre 4GB och medföljande 2GB microSD-kort. Alla som behöver skapa eller redigera texter hittar tillhandahålls kopia av Polaris Office användbar. Det finns ett viktigt förbehåll här, men: 3.5in. display ger en trång tangentbord på skärmen, och noggrann typning kommer att bli en utmaning för många användare.

Den Desire C omfattar HTC: s nyligen infört förmåga att skjuta stillbilder på skägglös kameran samtidigt spela in video. Det är synd, men att videoinspelning begränsas till högst 640 480 bildpunkter.

Vi är inte helt övertygad om att HTC: s Desire C erbjuder tillräckligt funktionalitet för priset. Denna ände av smartphone marknaden är packad med konkurrens, och det finns andra telefoner som erbjuder utan tvekan en bättre användarupplevelse. Vi är fans av låg kostnad Huawei G300, till exempel, och även om detta för närvarande inte köra Android 4.0, en uppgradering väntas.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell