Hur befintliga Windows-användare kan vägra Microsofts Windows 10 uppdatering

Under den senaste veckan, har jag märkt ett antal användare klagar på Twitter, Reddit och andra sociala kanaler om sina datorer automatiskt uppdatera till Windows 10, enligt uppgift utan deras ingripande.

Åtminstone en del av muttra kan tillskrivas en lapp Microsoft skjuts till ett antal användare denna månad som en del av Patch tisdag (KB3146449, som är begravd i Internet Explorer säkerhetskorrigering KB3139929) som “tillför funktionalitet till Internet Explorer 11 på vissa datorer som låter användare lära sig om Windows 10 eller starta en uppgradering till Windows 10. ” (Den här uppdateringen verkar bara för att skapa en “Get Windows 10” banner, och klicka på avbryt-knappen på det verkar att ta bort den permanent, från vad jag kan säga.)

Men den ökande mängden brus fick mig nyfiken om det var mer på gång, bortom ännu en ny bit av Microsoft nagware.

Jag undrade om det hade funnits ett annat misstag som vad som hände i oktober förra året när Microsoft knuffade Windows 10 till någon som inte hade reserverat exemplar och ville inte att åsidosätta sina Windows 7 eller 8.x inställningar? (Microsoft hamnade fastställande Windows Update på den tiden för att stoppa denna fråga.)

Eller är detta den nya eran av “business as usual” och Windows 7/8 användare akta?

Här är en snabb resumé av vad Microsoft tjänstemän sade förra året om Windows 7 och 8.x användare bör förvänta sig att hända

I början av 2016, Microsoft gav också instruktioner för Windows 7 och 8 användare som vill sluta få “tjata” meddelanden om uppdatering till Windows 10.

Vad som faktiskt händer ute?

Detta är vad Windows 10 EULA ser ut. Om du inte vill det, måste du slå nedgång.

Det bästa sättet för användare att se – som Windows och enheter chef Terry Myerson lovade förra året – de “inte kommer att bli förvånad” om att gå till Windows 10 – är att följa Microsofts riktlinjer för att blockera Windows 10 uppdateringsmeddelande på sin enheter. Genom att följa stegen tillhandahålls bör användare inte se några fler tjatar och bör inte ha uppdateringsprocessen start eller komplett utan dem är medveten om det som händer.

Som jag har sagt tidigare, jag är inte ett fan av Microsofts beslut att ta denna väg att flytta användare till Windows 10. Jag tror att användare bör vara de som bestämmer om och när de uppdaterar sina datorer till ett nytt operativsystem. Microsoft kommer att fortsätta att lappa och stöd för Windows 7 till 2020 och Windows 8.1 tills 2023.

Även om jag gillar Windows 10 och jag kör det på min laptop, jag vill inte det på min gamla Dell stationär dator och jag har valt att inte uppgradera den. (När denna maskin är på sin sista sträckan, kommer jag att ersätta den med en Windows 10 maskin, men nu fungerar det alldeles utmärkt med Windows 7 och jag inte vill eller behöver byta operativsystem.)

Jag har hört från många andra användare som vill eller behöver bo med en äldre version av Windows för en rad olika skäl. Vissa har äldre kringutrustning som inte stöds i Windows 10. Vissa behöver beställnings- affärsapplikationer som inte är kompatibla med Windows 10. Vissa väntar fortfarande på Windows 10 förare från sina PC-tillverkare. Några riktigt verkligen vill behålla sina OneDrive platshållare och inte viker av Windows 8 tills Microsoft kommer upp med något som är en rimlig faksimil. Vissa vill inte att behöva spendera någon tid att lära ett nytt gränssnitt. Vissa gillar inte att ha sin ost flyttas.

Ja, jag vet att det finns massor av hastighet, säkerhet och andra skäl befintliga Windows-användare bör tänka på att gå Windows 10. Men jag tror fortfarande att det bör vara upp till användarna när och om de gör det beslutet.

Microsoft tjänstemän hävdar att kunderna har ett val. När jag frågade Microsoft för kommentar om detta inlägg, fick jag detta uttalande från en talesman

Den som gjort en “reservation” för att få Windows 10 (om du verkligen minns har gjort detta eller inte) finns med på listan för att automatiskt få uppdatering av Windows 10 avspark. Men Microsoft tjänstemän sade innan uppdateringen ändrar operativsystemet, “kommer du vara klart uppmanas att välja om de vill fortsätta,. Vem som helst med automatiska uppdateringar aktiverad och” Extra “och / eller” rekommenderade “inställningar som valts är också i linje för att ha Windows 10 initierar automatiskt på sina enheter igen, användare ska “klart uppmanas” innan uppdateringen fortsätter,.. det sista steget användare måste proaktivt vidta för Windows 10 att uppdatera sina enheter att acceptera slutanvändaravtal ( EULA) .; Om användarna fortfarande på något sätt i slutändan får Windows 10, t hej kommer fortfarande att kunna rulla tillbaka till sin tidigare Windows-versionen inom 31 dagar. att rulla tillbaka, användare bör gå till “Inställningar> Uppdatera och Säkerhet- > återställning och avinstallera Windows 10.

Åtminstone en del användare får ett meddelande om att deras datorer är planerad att uppdateras, men att de har en chans att boka om eller avboka. Tyvärr är omplanera eller avbryta alternativet mycket mindre än de stora OK på skärmen anmälan. Skärmdumpen inbäddad nedan är från en av mina kollegor, Andrew Zarian, som sade att han valde aldrig att reservera Windows 10 alls på den här enheten.

Sista ord till de kloka: Om du inte vill att Windows 10 automatiskt installera på din Windows 7/8 dator eller surfplatta, av någon anledning, här är vad man ska komma ihåg

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Om användarna får detta meddelande och gör ingenting, de har bara 60 minuters frist. Med andra ord, om du inte träffar boka om / avbryta eller OK, uppdateringsprocess för Windows 10 bara drar igång. Uppdatering: En klargörande: Den ursprungliga anmälan dyker upp tre till fyra dagar i förväg, varnar användare om den planerade uppgraderingen tid, och sedan ytterligare en påminnelse dyker upp 60 minuter i förväg när det är dags. Så att användarna faktiskt har två chanser att skjuta / avbryta uppdatering för Windows 10, har jag hört,. Licensavtalet presenteras för användare vid slutförandet av uppdateringsprocessen. Detta är det sista steget. Om en användare avböjer det är Microsoft tänkt att rulla tillbaka och starta upp användarens tidigare operativsystem. Detta verkar vara fallet åtminstone för vissa användare.

Kontrollera Windows Update inställningar och se om du har Automatiska uppdateringar / Rekommenderade på att ställa in tiden så eventuella uppdateringar anländer när de är bekvämt och du kan OK eller förneka dem innan de installerar,. Säg nej till EULA . Om den automatiska uppdateringen börjar, kan du fortfarande stoppa Windows 10 från att slutföra installationen genom att vägra att acceptera licens programvara villkor,. Om du är smart / modiga nog att göra registerredigeringar, följa Microsofts Få Windows 10 blockerande steg för att avbryta den nagware och automatisk uppdatering av Windows 10

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela