Hur man gör BYOD arbete

BYOD – eller ta med din egen enhet – är ett modeord som sopar IT-avdelningar. Även på det hela taget kan anses vara en bra sak, som med det mesta i livet finns det fallgropar som både arbetsgivare och arbetstagare måste ha i åtanke när man börjar ner denna väg.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

År 2017, uppskattas det att 50 procent av företagen kommer att kräva att de anställda använder sig av BYOD. Så om du tycker att det är stor nu, bara vänta några år.

Men är BYOD rätt för dig? Oavsett om du är anställd, arbetsgivaren eller IT-administratör som måste hålla allt fungerar, det finns potentiella fallgropar till BYOD som behöver noggrant övervägande.

överväganden personal

Anställda måste också överväga om BYOD är rätt för dem eftersom det finns en hel del mer som står på spel här än om de kan ta sin skinande nya smartphone, surfplatta eller bärbar dator att arbeta med dem.

Till exempel finns det frågor om integritet, och om företaget kan spåra en anställds rörelser med sin enhet, och om internet övervakas. De flesta post-PC-enheter har inbyggd GPS, så att de kan spåras ganska mycket hela tiden. Endpoint säkerhetsprogram är kapabel av röstningen placeringen av en enhet, och som sådan, vet exakt var den anställde är helst de har sina enheter på dem, liksom vad de gör med sin enhet. En bra BYOD politik måste ta itu med frågor om integritet klart och koncist, och system måste vara på plats för att förhindra missbruk som arbetsplats förföljelse och snokande.

Sedan finns frågan om säkerhet.

De flesta företag som antar BYOD kommer att kräva att anordningar ställs in så att de kan fjärrensas i händelse av att de är förlorade eller stulna. Men vad händer om Little Jonny har en alltför många försök på att gissa lösenordet på din iPad för att spela Angry Birds, som sätter igång varningsklockorna på IT-avdelningen och slutpunkten programvara – eller en individ – tolkar felaktigt detta som ett intrångsförsök, och sedan fortsätter med att fjärr nuke enheten?

Tror att det kommer inte att ske, eller är så sällsynt som att inte vara värt att oroa sig? Tänk om. Jag har hört otaliga berättelser från människor som har fått sina personliga enheter fjärrensas av övernitiska BYOD säkerhetspolicy.

Det händer. Och det händer mycket oftare än människor i branschen vill erkänna att det händer.

Orsaker till avtorkning kan varieras, men här är några av de främsta anledningarna

Anställda kommer också att kunna göra mindre med sina enheter när de sväljer BYOD röda pillret. Det kommer sannolikt att finnas begränsningar för vad program som kan laddas ner och installeras, och att kunna kringgå OS tas begränsningar though jailbreaking och böka kommer med största sannolikhet att vara en no-no. Enheter kommer också med tiden bli föråldrad, och det kommer att innebära att hålla jämna steg med en uppgradering cykel som inte kan vara att deras smak.

Bring din egen enhet fenomen omforma det sätt det köps, hanteras levereras och säkrade. Våra redaktörer och analytiker kommer att gräva i vad det innebär, de viktigaste produkterna inblandade, hur man hanterar det, och där det händer i framtiden.

En BYOD smartphone eller surfplatta kan mycket snabbt, börjar känna som om det inte hör till ägaren längre. Och med goda skäl, eftersom det inte helt tillhör dem längre.

Förlust eller stöld: Den vanligaste orsaken till att torka enheter är förlust eller stöld. Även om detta fungerar som ett sätt att förhindra företagets data att hamna i orätta händer, kärnvapen det också några personuppgifter. Ovanpå det, om anordningen senare återkommer – kanske det föll bakom soffa kuddar – då det innebär mer arbete för IT-gäng, Jailbreaking eller böka: Mess runt med säkerhetsfunktioner inbyggda i enheten och förväntar sig att få utplånas. . Oregelbunden aktivitet: Little Jimmy fått tag i enheten och försökt att komma in i det att spela Angry Birds? Inmatning av fel lösenord för många gånger kan utlösa en torka, installera en obehörig app. Om du har tur, bara den förbjudna appen kommer att tas bort, men inte räkna med detta, Exit torka. Vissa företag genomföra en ” exit torka “på enheter när en anställd lämnar företaget. Ibland användare är medvetna om detta, andra gånger är det bara händer, olycka / skadliga torka. Ja, händer det.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

BYOD är definitivt inte för alla, så mycket så att vissa anställda som arbetar på företag som kräver användare “ta med sig egna enheter” att arbeta väljer att köpa separata enheter för hem och arbete. Alltmer du ser människor gå omkring med en “smartphone stack.” Det är inte en idealisk lösning, men det tillåter anställda att skapa en brandgata mellan arbete ad hem, vilket begränsar arbetar intrång i deras personliga enhet medan samtidigt gör det svårare att göra något dumt som att skicka ett skämt text till en chef eller kollegor.

Anställda bör ta ansvar för att säkerhetskopiera sina data. Medan de flesta företag kommer att ha sina ankor i rad när det gäller arbetsrelaterade uppgifter är personuppgifter ansvarar för ägaren, och som sådana är de måste se till att det är säkert.

Även om det finns alltid en risk att en smartphone eller surfplatta kan tappas bort, stjäls eller skadas, BYOD introducerar några ytterligare risker som du kanske inte har tänkt. Inte bara är det en chans att det kan vara fjärrensas, men det finns även en möjlighet att det kan tas i beslag för rättsliga prövningen i samband med ett företags rättstvist ärende eller annan juridisk eller säkerhetsproblem. Vid denna punkt kan en anställd förvänta allt på sin enhet som skall undersökas, vilket sannolikt kommer att vara en obehaglig upplevelse.

Anställda kan, när som helst och för någon av flera skäl, befinner sig ner både enheten och data på den. För de flesta är detta sannolikt att vara den enskilt största nackdelen med BYOD. Även om du inte bör förvänta sig att reagera eller vänster ur fickan som ett resultat av detta, är det besvärligt när det händer.

Acceptabel användning, auktoriserade enheter, support, säkerhet, Ersättning, Ansvar / risker / disclaimer

Anställda: Se till att du förstår BYOD policy så att du vet exakt vad du får in, arbetsgivare. Utarbeta en övergripande BYOD politik och se till att alla förstår det.

Återigen, på grund av detta är det viktigt att ha en säkerhetskopia av data i händelse av förlust – förutsatt att BYOD policy tillåter användare att göra en personlig säkerhetskopia som det.

Corporate överväganden

För företag, de frågor som måste lösas är många och varierande, och i allmänhet kretsa kring skapandet av en fungerande BYOD politik som måste omfatta en mängd olika ämnen som spänner från säkerhet och stöd till vem som betalar för vad, vad som händer om en enhet konfiskeras eller beslagtagits, och vad som händer när en anställd släppa eller sparken (kom ihåg att det är inte bara data på enheten att oroa sig för, men även några säkerhetskopior gjorda av det). Alla företag tar vägen BYOD – stora som små – måste ha en tydlig och enkel att förstå BYOD politik, en politik som alla måste vara medvetna om, är överens om att, och en sträcka, vara nöjda med.

Göra BYOD politik upp när du går längs (eller, ännu värre, med en “organisk” -metoden) är ett recept för katastrof. Dessutom, för att bara tillåter anställda ta in produkter – till exempel kan du tillåta enheter som stöder Exchange ActiveSync, eller låta iOS eller Android-enheter – är inte detsamma som att ha en policy på plats.

En effektiv BYOD politik bör omfatta följande

Tror du OK bara winging det? Tänk om. Om sådana som IBM kan bli bränd, kan du.

Om du är en IT-administratör som arbetar för en BYOD vänligt företag, då du redan vet om att skapa och upprätthålla politik. Om du är en administratör på ett företag som för närvarande är att hålla BYOD på armslängds avstånd, då är chansen god att under de närmaste åren, du kommer att behöva komma till rätta med människor att föra deras personliga hårdvara att arbeta med dem.

Du kommer också att behöva få bekväm spårning allas samtal, text, och dataanvändning för att förhindra missbruk, stärka säkerheten och hålla kostnaderna i schack. Förvänta dig inte den här sortens saker att övervaka sig själv eftersom det kommer inte, och det kommer att urarta till en enda röra i ingen tid alls.

Ovanpå detta, måste du ta härskar över appar. Detta innebär att trycka obligatoriska program, svartlista oseriösa program, och eventuellt bromsa timewaster appar. Det kan tyckas drakoniska, men det måste göras.

Slutligen måste man få bekväma förbud enheter. Förbjudna enheter kan variera från jailbreakad iOS-enheter, rotade Android-enheter, eller bara föråldrade hårdvara och operativsystem. Du måste ställa mycket tydligt vad som är och vad som inte är tillåtet, och man måste kunna kommunicera detta tydligt till anställda, och gett dem en heads-up om saker som enheter som kommer att bli utan stöd i förväg till förhindra störningar.

Slutsats

Summan av kardemumman är att BYOD kan och fungerar, men det är, i bästa fall, en i förväg uppgjord kompromiss uppnås mellan arbetsgivare och arbetstagare, med arbetsgivaren håller övertaget i de flesta fall. En klart definierad BYOD politik bidrar alla vet vad som händer, och är ett viktigt verktyg för att utjämna förbindelserna mellan de båda sidorna.

Recension: Romoss bärbara laddstationen för företag som vill glädja sina kunder

BYOD användare: Bråka inte med iOS 10 eller Android Nougat betas

Kan vi få en bättre, mer effektiv digital arbetsplats?

Chromebook är den nya “det bara fungerar” plattform

iOS går om Android i försäljningen i USA för att återta topplaceringen, Android 5.1 “Lollipop” är nu officiellt, De 11 bästa högpresterande lagringsenheter, OS X verktyg för att göra din Mac bättre, snabbare och mer produktiv, KitKat körs på 40 procent av Android-enheter, iOS 8.1 tips och tricks

Rörlighet, Review: Romoss bärbara laddstationen för företag som vill glädja sina kunder, Bring Your Own Device, BYOD användare: Bråka inte med iOS 10 eller Android Nougat betas, Cloud, kan vi uppnå en bättre, mer effektiv digital arbetsplats? , hårdvara, Chromebook är den nya “det bara fungerar” plattform