Hur mobil påverkade datacenter under 2011

Medan ämnet för gröna datacenter tenderar att hålla uppmärksamheten hos mig själv och andra datacenter folks och de olika förändringarna i datacenter anläggningen modellen har fångat de flesta av bläck på datacenter frågor under 2011, en tillbakablick verkligen visar att andra ämnen har faktiskt hade större inverkan på det dagliga livet för IT och datacenter operatörer. Min personliga favorit av dessa frågor är den massiva ökningen av mobila användare och dess dolda effekt på datacentret.

Titta på det här sättet, som vet du som inte har någon form av mobil enhet som de använder för att kontrollera e-post? Jag kan inte tänka mig någon större företag som är e-post beroende som inte har användare som har sin egen e-åtkomst. Det brukade vara så att e-post var något som kraftigt användes under kontorstid, men nästan vilande efter den anställde gick hem för dagen. Dessa dagar, har den anställde förmodligen en smartphone eller en funktion telefon som har en komplett e-postklient, och e-interaktioner med företags datacenter nu blivit en betydande 24/7 arbetsbelastning.

Och medan enskilda e-postmeddelanden är inte stora, när man betänker det stora antalet e-postmeddelanden som skickas av ett företag i en dag, börjar du se betydande användning bandbredd. Lägg till att förändringen i vad som brukade betraktas som e-etikett, där e-avsändare minimeras innehållet i sina e-postmeddelanden att ta synd om dem med nedsatt bandbredd, till dagens modell, där allt och ingenting blir fäst vid e-postmeddelanden, oavsett storlek och påverkan på bandbredd och även lagring blir ännu större.

Datacenter operatörer och IT måste också vara beredd att stödja mobil åtkomst, inte bara den traditionella förmåga att tillåta fjärr eller nonchalant anslutna användare att få tillgång till företagets resurser med sina bärbara eller stationära datorer, utan att också stödja förmågan att leverera nödvändiga innehåll till användare på smartphone och surfplattor, att se till att uppgifterna tas emot i ett välorganiserat, lättläst, och viktigast av allt, lätt utnyttjas format. Detta innebär att datacentret behöver göra det möjligt för mellankomponenter som levererar dessa tjänster till mobila användare. Mer mjukvara som måste stödjas med lämplig hårdvara och IT-stöd.

Listan kan göras lång. Mobile har förändrat sättet att många organisationer gör affärer, vilket påverkar både interna affärsprocesser och externa kund inför resurser. Låt mig veta hur stödjande mobil har påverkat din organisation.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7