IBM ser israeliska startup för Watson, BlueMix tech boost

IBM är ett av de äldsta tech företag i världen, men fram till torsdag den inte har det så många andra tech multinationella företag gjorde – en accelerator för att utveckla och integrera ny teknik som fram startups.

Men nu har IBM Alpha Zone accelerator, som redan rekryterar startups för sin första 24-veckorsperiod att påbörjas i juli. IBM planerar att använda gaspedalen, som kommer att ligga i en förort till Tel Aviv, att växa teknik inom områden som stora uppgifter, moln, mobil, säkerhet, Internet of Things och smartare handel.

Och, enligt Rick Kaplan, IBM Israel land general manager, kan den nya acceleratorn sluta spela en viktig roll i IBM: s största framtida gambit – Watson kognitiva datorplattform. “Vi har varit verksamma i Israel sedan 1949, och sedan dess har vi utvecklat den israeliska laget i världsklass en”, sade han.

IBM inlämnad ca 6000 patent om året, tillade Kaplan – mer än något annat tech företag – och Israel laget var den näst största bidragsgivaren till det årliga antalet, bakom bara USA.

Även om huvudsyftet med evenemanget var att tillkännage gaspedalen, Watson tänkte som ett viktigt tema. En stor del av timmen händelse ägnades åt Watson, med Moneshia zu vandringsvägar, vd för M & A och strategiska investeringar på IBM: s Watson Group kommer in för att göra en presentation. Baserat på sina erfarenheter med startups som IBM Israel har lagt henne i kontakt med, “Jag kan se att Israel kommer att vara nyckeln till vår utveckling på Watson,” sade zu vandringsvägar, eftersom många företag utvecklar innovativ teknik för att förstå och manipulera data , vilket kommer att bidra till att utveckla de algoritmer som gör det möjligt för Watson att lära sig på egen hand – en radikal övergång från programbaserade sätt de flesta företag få sina system för att räkna ut saker, sade hon.

Vi har bara börjat att undersöka hur algoritmer kommer att kunna ta stora uppgifter, analysera den och komma med något nytt “, sade zu Eltz.” Djupt naturligt språk av typen Watson gör inte sökord.

Watson är inte den enda teknik IBM ser till israeliska startup för att få hjälp med. BlueMix, sin plattform som en tjänsteutbud, som gör det möjligt företag att utveckla, anpassa och administrera applikationer består av tjänster på dess Softlayer moln, är en annan viktig Big Blue projektet.

Enligt Dror Pearl, chef för IBM Israel Global Technology Unit (GTU), som har fungerat som en sorts accelerator-i-utbildning under de senaste 13 åren genom att arbeta med startups i viss utsträckning “av 2016 tre fjärdedelar av alla lösningar utveckling kommer att ske i molnet “, så IBM är på jakt efter bra moln tech startups.

IBM lanserar Watson-baserade stora datatjänster för klinisk vård, IBM: s Watson Enheten investerar i Fluid, ögon personliga affärstillämpningar, IBM Watson leder till Afrika med $ 100 investeringar, IBM: s Watson Group investerar i Welltok

“Vi är också förväntar sig stora utvecklingen i den mobila rymden, som bygger på de framgångar vi har haft under de senaste åren,” Pearl till. Israel, känd för sin förmåga i stora uppgifter, moln, och speciellt mobil, är rätt plats för IBM att öppna sin första accelerator, sade han.

IBM väntade en lång tid att öppna en accelerator, och man planerar att göra saker rätt. “Vid 24 veckor, är programmet relativt lång tid för en accelerator, men vi koncentrerar oss på företagsapplikationer och teknik, så vi behöver den tiden för företagen att finslipa sina produkter”, säger Pearl.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

Programmet kommer att omfatta vanliga affärsutveckling och presentation utbildning som startups komma åt acceleratorer, men tyngdpunkten kommer helt klart att vara på teknik. “Köttet av programmet kommer att vara utveckling sprintar företag passera. Företagen kommer att gå igenom två veckor av utveckling och en vecka av att testa, och upprepa vid behov tills deras produkt är klar.”

Utvecklingsprocessen, naturligtvis, kommer att mentor IBM Israel personal, och när produkten är färdig, kommer företagen vara inskrivna i IBMs Global Entrepreneur Program, med IBM: s säljkår sälja den på uppdrag av företaget, om de så önskar. Deltagarna i programmet kommer även vara inskrivna i IBMs Softlayer Catalyst program, med $ 24.000 värde av fri tillgång till IBM moln, sade Pearl.

Och, IBM, genom sin affärsutvecklingspartner Ziontech Blå (en USA-baserad ängel fond som är en tung investerare i israeliska startup), kommer att introducera företag änglar, VC och andra monied folk som gör IT-världen gå runt.

Programmet är gratis, och IBM inte tar en nedskärning av något – inte rättvisa, och inte ens IP, sade Pearl. Och medan studenter inte behöver använda IBM: s säljpersonal, företaget satsar på att de kommer. “Poängen med detta program är att ta ny teknik och föra den till världen”, säger Pearl. “Vi har resurserna för att öppna världen till innovativa företag som kommer att vara en del av Alpha Zone.

Watson

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec