IBM stöder BP: s globala arbetsstyrka med sociala teknik

Socialt företagande är på frammarsch bland kunniga arbetskraft. Företagen vänder sig till sociala teknik, men inte för att dela statusuppdateringar och liknande. Smarta företag inser att sociala verktyg kan driva verksamheten produktivitet och innovation.

Enligt en IBM studie är andelen företag som använder initiativ för socialt företagande för att snabbare hitta information och öka produktiviteten redo att nå 84 procent 2014, en ökning från 66 procent för bara två år sedan.

BP har meddelat att man har valt IBM för att hjälpa den att uppnå de sociala affärsmål.

IBM kommer att integrera och hantera företagets affärsapplikationer globalt, samt ge ökat stöd service desk för 60.000 anställda och 80.000 enheter i Amerika och Europa.

Dessa sociala och analysfunktioner kommer att göra det möjligt för olja och gas företag att förbättra sina affärsprocesser och driva större produktiviteten i hela företaget.

IBM kommer att hjälpa BP lansera nya chattfunktioner för IT-servicedesk. Chat tjänster kommer att hjälpa BP anställda att förbättra produktiviteten och första tidsupplösning priser.

Slutanvändare computing anses vara ansiktet utåt för IT anställda i företag så det är viktigt att tjänsten är effektiv och välskött. IBM lösning för BP är inriktad på att erbjuda en personlig service som ger val om hur och när man ska få hjälp.

Tjänster såsom live online chatt möjliggör för de anställda att prata med helpdesk i realtid och i sitt lokala språk genom en levande agent eller genom självhjälps webbportal på BP.

IBM föreslår hur socialt företagande kan fungera för hälso- och sjukvård, detaljhandel, prop

“BP: s affärskrav förändras och den teknik som gör det möjligt för oss att möta våra strategiska mål utvecklas ännu snabbare”, säger Mark Bouzek, Vice President, Global Operations och infrastruktur, BP.

“Som en komplex global organisation behöver BP att ständigt förbättra våra affärsprocesser och hastigheten på tjänsten vi levererar till våra medarbetare och externa kunder”, sade han.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

“IBM har konsekvent uppfyllt höga krav på leveranskvalitet samt leverera innovativa för BP. Vi har visat att vi är rätt partner för att tjäna BP med vår globala närvaro, obevekliga fokus på service och vår strävan efter ständiga förbättringar.” sade David Marley, VD, IBM.

Globala företag över alla branscher nu omfattar sociala verktyg för att möjliggöra kommunikation i realtid över sina anställda och ta sociala affärsmetoder till sin kärna.

Att ha en konsekvent stödmekanism för en global arbetsstyrka är ett positivt steg för att öka produktiviteten i hela företaget – och lätta smärtan upplevs av helpdesk personal runt om i världen.

 berättelser

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport