Indiens BSNL introducerar Wi-Fi-modul för fordon

Indien statligt ägda telco Bharat Sanchar Nigam (BSNL) har infört Wi-Fi-modul för fordon;. Enligt en Times of India rapport kostar Wi-Fi-modul 5000 rupier (US 92 $) till 6000 rupier (US $ 110), med hastigheter på 3,5 Mbps med befintlig CDMA-tekniken i Indien.

En yttre antenn monterad på fordonet ökar även signalstyrka för Wi-Fi-modul. Det är för närvarande installeras och används för officiella fordon av BSNL: s Indore enhetens chef, GC Pandey, som modulen Wi-Fi-modul är tillgänglig för fordon i Indore.

BSNL förväntar sig att Wi-Fi-modul för att snabbt fånga och blivit populära med indiska konsumenter.

Min första fråga är hur skulle roaming rymmas med Wi-Fi-moduler? För närvarande är lagstiftningen innebär roamingpriser och priser förändras, eftersom roaming är tänkt att vara gratis i hela Indien i oktober 2013.

Såvitt jag vet finns det inga andra liknande Wi-Fi-modul alternativ i Indien. Kanske en anledning till detta är på grund av penetration av, mobilt Internet, donglar, redan populär i tunnelbanor i Indien.

Förra året skrev jag upp för en 12-månaders kontrakt med Tata Photon för deras mobilt Internet dongle anslutning. Även om det fungerade bra i New Delhi, som jag strövade över Indien, inte bara gjorde bandbredd och signalstyrka minskar, så småningom mina hastigheter minskade tills nästa faktureringsperiod eftersom jag roaming. Även då antingen tog många webbplatser längre tid än vanligt att ladda, eller anslutningen skulle inte vara komplett. Sammantaget var det inte den största erfarenheten och igen, detta med hjälp av Tatas CDMA-nät.

De allra flesta pendlare i Indien använda kollektivtrafiken, vare sig det auto-rickshaws, bussar, taxibilar och tåg. Sedan finns det de massor som har sin egen privata förare och privata fordon. BSNL skulle kunna utnyttja ett bredare spektrum genom att erbjuda Wi-Fi-modul för bussar, taxibilar och, tåg. Jag har sett pendlare som använder mobilt Internet donglar under resan till och från arbetet, så klart, är det behovet som ska anslutas. Den verkliga frågan är detta skulle godkännas, genomföras och används sedan bland användare?

Det vill säga, om BSNL skulle installera dessa Wi-Fi moduler för kollektivtrafik, skulle en betalningsmekanism måste också genomföras för användarna.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Återigen, här är en annan realistisk hinder: de flesta transaktioner i Indien görs i kontanter, även påfyllning kredit för mobiltelefoner på förbetalda anslutningar. Hur skulle BSNL kunna rymma kontantbetalningar för att använda deras Wi-Fi-moduler? En lösning skulle vara att fördela, förbetalda Internet; användnings kort, som de stora indiska teleoperatörerna redan gör för sina 2G- och 3G-tjänster.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”