Inne i Apple-IBM affär: Hur kommer det att fungera, och vad som väntar

NEW YORK – I december 1983 Apples grundare Steve Jobs vänt långfingret på IBM skylt utanför datorjätten högkvarter i New York City.

Lite mer än 30 år senare skulle hans lång tid förtrogne och eventuell efterträdare Tim Cook vända att konkurrensen genom att samarbeta med sin långa tid fiende.

Apple får en stor ben upp i företaget artighet av IBM: s stora armé. IBM får visa upp sina analyser och branschspecifika program som körs enbart på iOS.

Det tog Apple bevakare med överraskning – det var det sista många lång tid fans, kritiker och experter ansåg även. Men vid en tidpunkt när Apple iPad började, långsamt doppa i marknadsandel, efter en all-time tablett hög, i samband med IBM: s önskan att bo höft och med i-publiken verkade partnerskapet åtminstone på ytan av det att vara en av att avsätta skillnader för att driva viktiga vinster för båda företagen.

Men frågor kvarstod över hur livskraftiga affären kan vara på lång sikt, delvis på grund Apple fortfarande, inte har en enorm räckvidd på företagsmarknaden, till skillnad från sina konkurrenter.

För att sammanfatta affären

Apple och IBM kommer att börja, samarbete på mer än 100 exklusiva branschspecifika program, byggd för främst iPads, men också iPhones. IBM får “cool” faktor, samtidigt som det ger sina analyser och dataplattformar, teknik och tjänster till Apple-användare i affärs-, finans, hälsovård, telekommunikation, och andra.

Den första av dessa program kommer att finnas tillgänglig senare i år, med mer tänkt att vara ute i det nya året.

Apple sade att förbereda större iPad för 2015: Kan det driva viktigt företagens tillväxt, Kommer Apple få utvecklare att IBM: s Watson ekosystem, Apple Q3: Cook pratar framtida produktutbud, IBM, Beats erbjudanden, Can bli en Apple Store för företag vända IBM: s nedgång?

Det kommer också att finnas service, support och hantering av mobila enheter kuggar i affären maskin. Med IBM, får Apple en knuff i företaget – som det, måste få en högre penetrationsgrad, i Fortune 500 – att det inte skulle kunna uppnå på egen hand. Och IBM får en nyckelpartner i Apple och lite hjälp för sin utveckling av mobila ansträngningar.

Den här affären är vettigt ser som IBM inte har byggt en dator eller mobil enhet i ungefär ett decennium, och Apple fortsätter att förlita sig på sina användare att föra iPhones och iPads i företaget genom bring-din-egen-enhet väg.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Men hur ska de båda företagen få det att fungera?

Här är vad webbplatsen har lärt sig.

De två företagen vill ha mer av en bit av rörlighet paj. IBM är inte en mobil spelare som Apple, men det har tusentals konsulter som vet rörlighet inifrån och ut. Apple saknar tiden företaget expertis.

De två företagen har en halv varje, men tillsammans utgör full cirkel av expertis. Koalitionen kommer att rikta ett antal vertikaler, inklusive hälsovård, finansiella tjänster, telekombolag, transport och andra.

Apple-IBM

Affären kommer att vara lönsam. I slutet av oktober, Jefferies analytiker Sundeep Bajikar och Mark Lipacis sade i en not till investerare att partnerskapet Apple-IBM, kan ta in 42 miljoner nya användare, för Apple. Det kan uppgå till flera miljarder i iPhone och iPad försäljning, ger Apple en nödvändig skjuts till iPad försäljning i synnerhet – i synnerhet i företaget.

Här är hur det kommer att fungera.

IBM har nu utbudet, aktivering och mobila device management (MDM) spelar, vilket gör det – för första gången – att sälja och aktivera iPhone och iPads. Eftersom Apple inte har en försäljning företag laget, kommer företagen att gå till IBM för sin iPhone och iPad behov. IBM kommer att sälja enheterna och få dem konfigurerade ur lådan, förladdad med appar, program och politik som företaget behöver.

IBM kommer även att erbjuda applikationsutveckling för specialbyggda appar med hjälp av befintliga stora uppgifter, Analytics och mjukvaru stackar.

IBMs MobileFirst strategi fokuserar på att leverera snabbare och enklare transaktioner mellan företag och deras kunder. Det innebär att skräddarsydda applikationer för iPhone och iPads som använder enhetens befintliga tekniker, som M8 processor och iBeacons att lösa smärtpunkter på marken för slutanvändarna.

Säg till exempel, är du på en flygplats. En incheckningsdisken anställd kan scanna in en kunds ombordstigningskort och omedelbart meddela kunden inte bara vilken terminal de behöver för att gå till, men också av vilken tid och även vägbeskrivning till deras gate. Det är ett vanligt problem för många passagerare, även om det låter som en grundläggande en.

En app, en smärta punkt, en lösning, och potentiellt mycket glada slutkunder. Och IBM kommer att vara på framsidan av det, eftersom pålitliga företag spelare som kunderna kan lita på.

Men en av de viktigaste större smärtpunkter för de flesta kunder är att de måste arbeta med ett gäng leverantörer – från telefon- och hårdvarutillverkare, e-postleverantörer och MDM provisioners. För de flesta företag finns det inga end-to-end-stödmekanismer på plats. Företag arbetar med alltför många människor, och det är för mycket arbete och ofta för mycket pengar.

Och alla som arbetar i företaget vet mycket väl att den mest funktionella av program är sällan utformade med användarupplevelsen i åtanke. Appar byggs av ingenjörer, inte designers, gör program intuitiv och otymplig att använda.

Det är där Apple kommer in i bilden. Med sin användarupplevelse och designvärden, utvecklar IBM apps, medan Apple bygger användargränssnitt med hjälp av befintliga verktyg och tekniker – såsom Swift språkutveckling, som släpptes tidigare i år – att bygga på toppen av IBM: s programvara och analystjänster.

Apple har en bredare del på enheten och design aspekt medan IBM lyfter mycket av vikt som framsidan företagets försäljning huvudet.

Apple lyfter locket på sin kombinerade Applecare och IBM företag stödpaket.

Sedan kommer vård efter försäljning. Mer, detaljer på torsdag släpptes, beskriver uppdelningen mellan Apple och IBM stödmekanismer.

Apple kommer att ta på stöd för sina enheter och dess programvara, à la hur Applecare för närvarande fungerar, men IBM tar på sig ansvaret för hanteringsfrågor och utveckling med specialbyggda appar. I huvudsak kommer IBM: s egen supportteam komma med en Apple-logotypen stämplas på det. IBM kommer att ha personal gå på plats för att åtgärda app frågor som har mest erfarenhet med apps det utvecklade och analys och programvara travar den har.

Det finns en stor vertikal saknas – åtminstone tills vidare: Regeringen marknaden.

Varför? Det är en fråga om design. Apple tar nyttotillvägagångssättet i “största möjliga lycka för största möjliga antal.” Och regeringen marknaden oftare än inte inte vill kompromissa med vad den behöver. Apple kommer inte att vika heller.

iOS är redan certifierade för regeringens användning. Det är FIPS 140-2-kompatibel, vilket gör att den kan användas för lågaktivt sekretess. Det är också fått STIG-certifiering för Institutionen för försvars användning.

Medan Apples allmänhet göra mer med regeringen i att stärka sin säkerhet, är det svårt att hitta en glad kompromiss mellan vad regeringen behöver och Apples användarupplevelse principer.

Enkelt uttryckt: Regeringen vill ha något Apple kommer inte att utvecklas. Även om statliga marknader är lönsamt att ingå – BlackBerry vet mycket väl som det håller fast på sin sista stora vertikala – Apple tror inte på konstruktion fragmentering. Det är uppmärksam, men det är inte troligt att släppa något den finner avgörande och viktig för den skull en klient.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september