Intel, miljöteknik innovatör

Tills nyligen, en stor del av Intels grön strategi i samband med teknik var tvungen att göra med företagets strävan att hjälpa till att minska den effekt som förbrukas av persondatorer, servrar och andra enheter som byggts upp kring sina marker och komponenter.

Hittills har det gjort ett ganska bra jobb. Lorie Wigle, chef för Intel Eco-Tech Office och ordförande för Climate Savers Computing Initiative, berättade under den senaste frukostmöte som jämfört med de första miljard persondatorer som har gjort det i människors händer runt om i världen, nästa 2 miljarder persondator kommer att använda hälften av den energi – samtidigt som den levererar 17 gånger beräkningskapacitet. En stor del av det, som man kan förvänta sig, kommer ner till energieffektivisering som möjliggjorts genom grunderna i Moores lag.

Men det är inte tillräckligt för Wigle och Intel. Nu är företaget intensifiera sin forskning och utveckling i samband med “eco-teknik” som kan hjälpa företag i deras strävan efter hållbarhet. Intels innovation kommer att träda på teknik som stödjer de uppgifter som tas på av hållbarhets lag, särskilt hur man kan övervaka, visualisera och hantera information som kommer att göra det lättare för företag och privatpersoner att ta hand om planeten. Enligt Wigle, kommer du att se Intel fokuserar på åtta huvudområden (många av dem uppenbarligen samman med varandra)

Här är två områden där företaget har gjort vissa framsteg på senare tid på pilotprojekt eller partnerskap, Wigle berättade under vårt senaste möte.

1) Smarta byggnader: Intel hade möjlighet att engagera sig med en positiv energi proof-of-concept byggprojekt i Frankrike. Ja, det stämmer, en positiv energi byggnad som faktiskt genererar mer el än den använder och erbjuder vissa lokala miljöfördelar. Intel var central för den gröna byggnaden lagets projekt för att hantera plug laster från datorer och annan kontorsutrustning, vilket är något som uppenbarligen de flesta byggnads ledningssystem inte spåra. Wigle sade Intel utvecklat en applikation för närvarande dubbade POEM (för personliga kontoret Energy Manager) för att lägga till i den strävan. I grund och botten är tanken att utrusta IT-utrustning med sensorfunktioner. I slutändan tror Wigle att varje enhet – inklusive elektriska fordon, bärbara datorer, smartphones eller något med intelligens och möjlighet att ansluta – kan bli en del av sensornätverk som informerar smartare beslut om resursförbrukningen. Ja, varför inte?

2) Väder Modellering: Intel planerar att samarbeta med National Center for Atmospheric Research på arbetet med bättre väder prognoser – särskilt i fråga om extrema händelser såsom tornados eller översvämningar – och klimatmodellering. Framför allt kommer du att se Intel bidra med många integrerade kärna (MIC) arkitektur mot projekt som förbättrar tillgängligheten och noggrannheten hos information och som möjliggör lokala myndigheter att planera och svara på eventuella händelser.

Eftersom konvergensen av smarta byggnad, är smarta nät och informationsteknik fortsätter det bara logiskt att Intel försöker göra anspråk på en del av denna marknad. Det är uppenbart att företag som önskar spel sin fordran mer högt i de kommande månaderna.

 inlägg

Energi, Väder, klimat, vatten, luftkvalitet, extrema händelser, jordbruk, transport

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

Intels roll i fjärrstyrande grön teknik, Grön Intel superdator simulerar oljeutsläpp möjligt Atlanten väg, Kalla det företagets version av den amerikanska Recovery Act: Intel spjutspetsar $ 3,5 miljarder cleantech investeringar initiativ

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?