iOS 6 iPhones och iPads få säkerhets tummen upp från brittiska regeringen

Statliga säkerhetsmyndigheter har publicerat information om hur myndigheter inom den offentliga sektorn bör använda iOS 6 enheter om konfidentiell information.

CESG, regeringens IT-säkerhet arm, har publicerat dokument som anger hur iPads, iPhones och iPods iOS 6 kan användas för att förmedla känslig information, en taleskvinna för CESG, en del av underrättelsetjänsten GCHQ, bekräftas på onsdag.

CESG arbetar för närvarande med uppdateringar och förbättringar på ett antal av våra dokument mobila säkerhets vägledning “, taleskvinna sade.” Som en del av detta arbete har CESG publicerat riskhanterings vägledning för iOS 6 anordningar för att skydda känsliga e-post – till och med Impact nivå 3 beroende på lokala beslut om riskhantering.

iPads kan vara en vanlig del av de flesta organisationers IT-infrastruktur. Men för den brittiska regeringen, förblir Apple Tablet ordentligt utanför huvudfåran.

“Riktlinjerna bygger på befintliga förfaranden CESG säkerhets för iOS, men innehåller uppdaterade riktlinjer, ytterligare tekniska kontroller och förbättringar av användarriktlinjer för att mer effektivt hantera identifierade risker med mobilt arbete”, tillade hon.

Den CESG har effektivt gett iOS 6 enheter clearance att bära Impact Level 3 (IL3) Information – uppgifter anses “begränsad”. Uppgifter som hanteras i den offentliga sektorn kan vara en av sex effektnivåer, från fritt (noll) till topphemliga (sex).

Detta är inte första gången som Apple har förekommit i sådana riktlinjer – CESG skrev liknande dokument för iOS 4 i april 2011.

“Vår senaste publikation tar nytta av nya säkerhetsfunktioner i iOS, och bygger på CESG ökande förståelsen av säkerhetsegenskaperna hos denna plattform”, den taleskvinna sade.

Hårdvara, bygga dig en $ 10 VR headset, Apple, Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store, iOS, iOS 10 är fortfarande en enda röra, men åtminstone det är en kvick, stabil röra, hårdvara, Apple att uppgradera Mac lineupen i år, iPad stylus stöd nästa år: Rapportera

CESG har också tidigare publicerat riktlinjer för vissa BlackBerry, Windows Phone och Symbian plattformar.

Vägledning listar de element som offentliga organisationer bör överväga innan rulla ut enheter på någon av plattformarna. Dessa inkluderar rekommenderas nätverksarkitektur för sina företagstjänster provisione och distributionsprocessen för enheterna, deras konfiguration och löpande förvaltningen, och användar vägledning och utbildning. De dokument som fastställs också relevanta tekniska och procedur mitigations som kan sättas på plats för att bidra till att lösa säkerhetshot såsom enhet förlust.

Bygga dig en $ 10 VR headset

Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store

iOS 10 är fortfarande en enda röra, men det är åtminstone en kvick, stabil röra

Apple att uppgradera Mac lineupen i år, iPad stylus stöd nästa år: Rapportera