iOS är fortfarande största annons pengar spinner för utgivare trots Android vinster

Apphämtningar från Apple och Googles butiker kommer att dominera över de kommande fem åren, men hur app beslutsfattare kan tjäna pengar på dem kommer att ändras.

Tack vare Apples iPad, iOS fortfarande genererar mycket mer intäkter för annonsörer och app beslutsfattare än Android, enligt en ny rapport.

Android telefoner transporter, dvärg de iPhones dessa dagar, och det är slutligen börjar visa, med annonsvisningar serveras till Android smartphones för första gången överträffar annonser på iPhone, forskning ut denna vecka från Opera har hittat.

I sin senaste rapport för Q2 2013, plattformarna var hals och nacke när det gäller smartphone trafik med 30 procent andel vardera. Men i Q4 2013, Android stod för 36 procent jämfört med Apples 29 procent.

Ändå iPhones men förbli den största inkomstkällan för app utvecklare och förläggare, som står för 40 procent av intäkterna under det fjärde kvartalet jämfört med Android 30 procent. (Under det andra kvartalet, iPhone stod för 36,4 procent av annonsintäkterna, medan Android genererade 27,76 procent.)

Över både tabletter och smartphones, är Apples iPad hålla den före Android i trafik- och intäkts villkor, med iPad står för 10,6 procent av all trafik och 12 procent av intäkterna under det sista kvartalet 2013. iOS-enheter totalt stod för 43,3 procent av alla annonser som visas under kvartalet, vilket genererar 55,7 procent av alla intäkter för mobila enheter. Android-enheter under tiden stod för 37,7 procent av alla annonser och 31 procent av omsättningen.

“Medan Android fortsätter att göra imponerande vinster i sin andel av trafiken och tjäna pengar på telefoner och tabletter, behåller iOS den totala ledningen över alla mobila plattformar för både totala trafiken och tjäna pengar”, säger Opera.

Framöver räknar vi med att se Android andel av intäkter fortsätter att växa, men med tanke på hur långt fram Apple är i tablett utrymme, förväntar vi oss inte Android att ta ledningen för plattformsoberoende intäktsgenerering i 2014.

Tänk appen är vägen till rikedom? Chansen är du mycket, mycket fel, mobil annons utgifterna till toppen $ 42 miljarder 2017, Facebook för att ta 15,8 procent av den globala mobil annonsintäkter

Och medan Windows Phone transporter nu har skuggan BlackBerry i USA och Europa, BlackBerry OS-enheter var fortfarande bakom 2,1 procent av annonser som visas. Det var dock fortfarande i skuggan av Apples iPod Touch sortiment, som stod för 4,1 procent av trafiken och 2,8 procent av intäkterna under fjärde kvartalet.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Läs mer