iPad Air 2 och iPad mini 3: Vad du kan förvänta

För närvarande alla ögon är på iPhone, med Apple väntas presentera iPhone 6 någon gång under september. Men Apple har även tabletter att tänka på, och det är mycket sannolikt att dessa kommer att uppdateras innan årets slut.

Låt oss ta en titt på vad som kan vara på gång.

Apple har två tabletter i sitt sortiment – iPad Air och iPad mini 2 (eller iPad mini med Retina Display Apple kallar det) – och båda var avtäcktes 22 oktober 2013, så båda är för en uppdatering. Förnuftiga pengar är både ersätts vid ungefär samma tid i år igen, vilket får dem båda redo för semester utgifter extravaganza, som traditionellt är en bra tid för Apple.

Om du funderar på att få en iPad under de närmaste veckorna, kanske du vill vänta.

Jag ser ingen antydan om att Apple är redo att rejig prisstrukturen, och som ett resultat jag räknar med att basen iPad Air och iPad mini-modellerna kommer att bo på $ 499 och $ 399 respektive.

Jag får höra rykten om att Apple skulle kunna uppgradera basen lagring från den numera trånga 16GB till en rymligare 32GB.

Som sagt, den trånga 16GB basmodellen ger människor incitament att stöta lagring upp till 32 GB. Detta kostar användaren $ 100, men bara kostar Apple några $ 10, så det är en stor pengar spinner. Som sådan, kan Apple hålla lagringsstruktur som det är nu.

Även om det verkar troligt att iPad Air kommer att ersättas av iPad Air 2, namngivning av iPad mini 3 kan förändras. Den nuvarande modellen kallas iPad mini med Retina Display, och lägga till en siffra till detta kan göra det otymplig. En ryktas alternativ är att byta namn på det iPad Air mini, som förenar de namngivning och håller det enkelt.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

De nuvarande iPad Air och iPad mini 2 tabletter drivs av Apples A7 processor, med en sekundär M7 rörelseprocessor.

Vad jag tror kommer att hända är att iPhone att lansera en ny, snabbare A8-processor – som sannolikt kommer att vara en dual-core eller kanske till och med en quad-core del kör runt området för 1,5 GHz – och att detta chip kommer också driva iPad-uppställning.

Kostnadsjämförelse toolkit: Google Apps vs. Office 365, Wearable Device Policy, Google Glass policy

Om historien är något att gå efter, kan vi förvänta oss total prestanda fördubblas jämfört med tidigare modeller.

M7 motion processor – som samlar in och bearbetar data från accelerometrar, gyroskop och kompasser – är också sannolikt att knuffas, även om förbättringarna kommer sannolikt att kretsa kring krafteffektivitet än prestanda.

Jag har stött på ett antal trovärdiga rykten som tyder iPad Airs RAM kommer att stötte från 1 GB till 2 GB, och att detta bump gör det möjligt för tabletten att ha delad skärm multitasking förmåga så att den kan köra två program samtidigt.

Skärmstorlekar och upplösningar är sannolikt att förbli densamma, men det finns rykten om att Apple kommer att lägga en anti-glare eller antireflexbehandling till enheten.

Tunnare, lättare … Apples normala mantra,. Tryck ID fingeravtryckssensor på den nya iPad Air,. Möjligen en bättre kamera och införandet av den tvåfärgade blixt från iPhone 5s.

iPhone 5 batteri gått dåligt? Apple skulle kunna ersätta det åt dig, gratis, iPhone 6 produktion hit med display problem, Microsoft Store: En usel bikupa av bedrägerier och falska appar

releasedatum

Här är några av de andra förändringar jag förväntar

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Prissättning

Lagring

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Namngivning

processorer

ram

Visa

andra förändringar