iPhone 7: Varför bryr vi oss även?

Varför?

För länge sedan, i en dal långt, långt borta (Silicon Valley), jag var en ung produktchef ger en försäljnings genomgång på nya mjukvaruprodukter. En försäljare höjde handen och frågade: “Varför behöver vi mer programvara? Jag menar, på allvar. Har vi inte har nog redan?”

Apples event kommer igång på 10:00 PDT onsdag 7 september.

Han hade en punkt. Även om Facebook, Google, och även Photoshop fortfarande åtminstone ett decennium i framtiden, världen var fylld av arbetslösningar som får jobbet gjort. Var inte tillräckligt nog?

Det är med denna fråga i åtanke att jag måste fråga varför de av oss med iPhone 6s enheter bör även bryr sig om iPhone 7. Som många av er vet, jag är på iPhone uppgraderingsprogram. Teoretiskt är allt jag har att göra driva en och en halv timme, stå i kö för en timme eller två, fylla i papper för en timme, överföra allt kär till en ny telefon och köra tillbaka hem för en timme och en halv med en ny telefon.

Enligt en mycket bra rykte sammanfattning på 9to5Mac är de nya telefonerna ska komma i en ny nyans av svart. Så? De flesta av oss använder fall ändå. Jag gjorde en informell undersökning på Twitter, och 69 procent av de tillfrågade hålla sina telefoner i fall. Jag har haft min iPhone 6s Plus i ett fall, eftersom jag fick det. Jag minns inte ens vilken färg det är. Det kunde ha varit Rose Gold för alla jag bryr mig.

Och ja, det är tänkt att vara en bättre kamera. Jag är allt för en bättre kamera. I själva verket, den enskilt största fördelen med iPhone 6s Plus har för mig varit dess kamera. Jag har tagit några fantastiska bilder på min lilla valp. Jag har använt 4K video ständigt producera verkstads videor på 3D-utskrifter.

Jag är redan mer än nöjd med kameran på iPhone 6s Plus. Så medan ännu bättre bilder är alltid trevligt, är det värt att nästan tusen dollar för att få en bättre kamera? Du kan få en anständig DSLR för det priset.

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods; Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, AirPod hörlurar har en tredjedel av konsumenterna i fråga, iPhone 7 Plus : 10 skäl att välja Samsung Galaxy Note 7 istället, iPhone 7: en bro enhet för 10-årsjubileum iPhone i 2017, Vad är det bästa smartphone för att få en signal? Ledtråd: Det är inte Apples iPhone

Åh, låt oss se. Antenn ränder längst upp och längst ner på baksidan av telefonen går bort. Och vi ska bry sig, varför? Återigen, de flesta av oss använder fall vi inte se dem. Och även om vi gjorde, så vad? Det är en remsa. Hantera det.

Processorn är tänkt att vara en snabbare 2,4 GHz A10, i stället för den ganska kraftfull A9 i den nuvarande modellen. Det är trevligt, men A9 är redan mycket snabbt. Ja, den nya kameran kan behöva bättre processorkraft, men med risk för att låta som en trasig skiva, varför ska vi bry oss? IPhone 6s är mycket bra som det är.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

Det finns ingen förändring görs till skärmstorlekar, men de är tänkt att stödja en professionell färgskala. De ryktas vara mer levande, som färgerna på iPad Pro 9,7 tum. Betyder det att jag kommer att kunna läsa något, och jag menar något, ute i solen? Nej, självklart inte. Allt det betyder är att vi kommer att kunna se Donald Trump hår, glödande med en mer fluorescerande orange, i alla dessa Facebook ranger vi ser i dessa dagar.

Den större av de två iPhones är tänkt att komma med 3GB RAM. Det är trevligt. Mer RAM-minne är alltid trevligt. Men återigen, det har jag inte ett enda klagomål om utförandet av iPhone 6s Plus, så där är nötköttet?

Det är också trevligt att iPhone 7 bör vara tillgängliga i upp till 256GB lagringskapacitet. Men jag har tagit 4K video hela året. Med minimalt lagringshantering, jag har fortfarande 42.7GB tillgängliga på min 128GB Plus. Så, för alla utom de värsta biten piggies bland oss, kommer 256GB vara overkill.

Sedan finns det “tryckkänsliga” hemknappen som uppenbarligen inte längre pressar men simulerar pressas. Okej. Vad som helst. Svårt att hetsa upp sig över en knapp som är egentligen inte en knapp men låtsas vara en. Eller något sådant.

Men varför?

Slutligen, Apples ta bort en funktion som jag har länge förlitat sig på: hörlursuttaget. Jag använder det för att ansluta en extern mikrofon för att spela in video. Jag har ännu inte hittat ett bra alternativ trådlös lavalier lösning. Men i 9to5Mac s rykte Sammanfattningsvis finns det någon indikation Apple kan omfatta ett jack adapter Blixt till 3,5 mm. Om så är fallet, kan avsaknaden av en domkraft inte vara deal-killer det annars skulle ha varit.

Poängen med allt detta är att, visst, är iPhone 7 ser ut att vara en tillräckligt bra telefon. Men, så vad? Den iPhone 6s är en jävla bra telefon som det är. Personligen, det är en av mina två favorit all-time-telefoner. Min andra favorit från förr i tiden, var Palm Treo. Jag har hittat iPhone 6s Plus att vara oerhört användbar och långt mindre störande än förväntat.

Så, varför vi måste sätta oss igenom allt detta? Behöver verkligen vi en iPhone 7? Finns det något, åtminstone baserat på rykten, att vi verkligen behöver? Visst, vi brukar ge Apple en stor affär, men tycker om detta. Var ärlig mot dig själv. Bryr du dig verkligen? Verkligen?

Oavsett om du vård eller inte, låt oss veta och berätta varför, i Talkback nedan.

Du kan följa mina dag till dag projektuppdateringar på sociala medier. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz, och på YouTube YouTube.com/DavidGewirtzTV.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

ränder ut

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

Det är uttaget brist

mer iphone nyheter