Kodak säljer patent, Intellectual Ventures nyckel ledare

Kodak sade att det har rättigheter till sina patent till Intellectual Ventures och RPX Corp. i en affär värderad till $ 525 miljoner kronor.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Affären ger Kodak mer pengar, gör det möjligt att reemerge från konkurs och ställa sig upp till en fristående bolag under första hälften av 2013.

Ännu viktigare, stelnar Intellectual Ventures sin roll som patent kingpin. Kodak kommer att få $ 525.000.000, som delvis betalas av 12 licenstagare som arrangeras av Intellectual Ventures och RPX.

Kodaks portfölj är viktigt eftersom det kretsar kring digital bildbehandling patent. Både Google och Apple ville få tillgång till dessa patent eftersom de spelar in varje smartphone med en kamera.

Dessutom Kodak avgöras också någon patenttvister med deltagare i affären. De 12 spelarna i konsortiet har inte avslöjat, men med tanke på antalet det mest sannolikt innehåller de flesta mobila spelare.

Beroende på vem du pratar med i den tekniska branschen, är Intellectual Ventures antingen patent troll eller, ett företag med en mycket smart affärsmodell. Det verkar inte vara mycket däremellan.

Med tanke på antalet företag i Kodak affären och licenstagare, verkar detta patent mycket att vara en win-win.

Välkommen till patentvärderingsbubbla

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien