Kroes: Data-roaming skott, får inte hindra konkurrensen

Ett tak prissystem är bara en av ett antal åtgärder som måste genomföras för att säkerställa rättvisa dataroaming erbjudanden för kunderna, har EU: s digitala agenda kommissionär Neelie Kroes.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Utjämnade prissättning kommer bara hjälpa till att driva ned roamingpriserna om de används tillsammans med “riktiga konsumenternas val”, sade Kroes Europaparlamentet på tisdagen, medan insisterar på att prisregleringen bör inte hindra operatörer från att tillhandahålla tjänster.

Nu introducerar vi dessa [cirkapris] lock för dataroaming. Men de måste ställas in på rätt nivå: att vara en konsument skyddsnät som lämnar tillräckliga marginaler för konkurrens för att utveckla “, säger Kroes.” Caps som är för låg kommer inte att vara effektiv.

EU: s nuvarande roamingförordningen löper ut i juni 2012, och Europeiska kommissionen fram förslag om att ersätta dessa åtgärder i juli. Förslagen skulle sätta en gräns på detaljhandelspriserna för dataroaming för första gången få ner ström lock på grossistpriser och ge kunderna möjlighet att registrera sig för roamingavtal separat från sina nationella mobiltjänst,. Kroes har sagt vid flera tillfällen att hon vill differensen mellan europeisk och nationell roaming att vara “närmar sig noll” 2015.

Intendenten uppmanade parlamentet att “uppnå enighet [i förordningen] på, först läsa” för att undvika den nuvarande förordningen löper ut innan de nya reglerna kan sättas på plats.

Användarna vill ha en rättvisare affär och för avgifter vara rimliga, utan att behöva frukta att deras telefonräkning utomlands kommer att kosta mer än sin semester. Jag vill ha det här också “, sade Kroes.” Men vi ska bota sjukdomen, inte bara [adress] symtomen. Vi behöver en hållbar lösning som ger ett nytt erbjudande och verklig konkurrens.

Under adressen Kroes beskrivs också ett lagförslag för ett sammanlänkat Europa (FSE), som syftar till att underlätta tillgången till onlinetjänster enklare och mer tillförlitlig. Enligt FSE, kommer EU att investera € 9 miljarder (£ 7.74bn) för att generera den infrastruktur som behövs för att underbygga sin “varje europeiskt digitalt” push.

Kroes sade att uppnå målen för programmet kommer att kräva stora investeringar i höghastighetsinternet infrastruktur från företag utanför telekombranschen.

“Den sammanlänkat Europa uppmanar ett mycket bredare spektrum av potentiella investerare inklusive verktyg, institutionella investerare, utrustningstillverkare och myndigheter. I kombination med andra finansiella verktyg på europeisk, nationell och lokal nivå, kommer denna anläggning att öka våra chanser att nå 2020 mål i höghastighetsinternet “, sade hon.

Minst € 7 miljarder från FSE kommer att användas för att skapa nya finansiella system “för att stödja investeringar på mer än € 50 miljarder och upp till € 100 miljarder” i infrastruktur för höghastighetsbredband, enligt Kroes.

De fördelar som kan utnyttjas från matar kapital i infrastrukturinvesteringar är tiofalt “, sade hon, samtidigt som man erkänner att det kommer att bli en” utmaning “för att övertyga medlemsstaterna om behovet av att investera i informations- och kommunikationsteknik.

Om investeringen genereras “cirka 45 miljoner hushåll eller över 100 miljoner, medborgare och konsumenter” skulle inrättas med snabbare uppkopplingar, beräknade Kroes. Dessutom skulle det leda till fler alleuropeiska offentliga tjänster – såsom e-förvaltning och e-hälsa – kommer online, sade hon.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien