Låg kostnad roaming måste vara en moneyspinner

kommentators Kunderna tror att de blir lurade av höga globala roamingavgifter. Nu är det dags för en smart operatör att släppa priser och skörda frukterna.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Förra veckan visade vi hur, enligt en global webbplats studien, tror nästan alla globala roamingavgifter är för höga. Det kommer inte som någon överraskning för någon som har försökt att använda en trådlös enhet utomlands. ( “I andra nyheter, är vatten våt”, sa en av våra läsare.)

Så hur är det problemet löst? “Inte lätt,” är svaret. Wi-Fi-hotspots används av många som en nödlösning – 77 procent av de tillfrågade i undersökningen sade att de skulle använde dem när de reser utomlands. För många är det enda alternativet – halv får inte använda dataroaming på ett företagskonto.

Det verkliga svaret, naturligtvis, är för transportörer att släppa priser. Neelie Kroes, EU-kommissionär för den digitala agendan, försöker skapa en digital inre marknad i Europa, som kan vara goda nyheter för människor som bor där, men inte mycket hjälp för oss på andra sidan jordklotet. Europeiska kommissionen har redan locket på plats, du måste anmälas av leverantören om din faktura får upp till € 50 (AU $ 69). De kan fortfarande rip off, men de har att berätta om det.

Vad är förvånande är att en lokal bärare inte har sett detta som en möjlighet att sticka ut från mängden. Förra året australier tog 7 miljoner resor utomlands (ABS statistik), tre fjärdedelar var för en månad eller mindre. En smart operatör – kanske en med en global närvaro – kan erbjuda lägre roamingavgifter för att ta marknadsandelar. Med människor vänder sina telefoner av för att undvika att drabbas av rejäl räkningar, skulle de förmodligen hitta de gjorde också mer pengar på det. Erbjuda lägre priser till Nya Zeeland, som står för en i sju av våra utlandsresor, skulle vara ett bra ställe att börja.

Den webbplatsen undersökning av den globala roaming frågade folk hur deras vanor skulle förändras om dataroamingavgifter har sjunkit avsevärt. Den största förändringen var surfning, mindre än hälften av oss surfa på webben på en enhet, men det skulle öka till cirka 70 procent om priserna sjunkit. Människor på sina tabletter eller bärbara datorer skulle också göra betydligt mer sociala nätverk, e-post och användning av lokaliseringstjänster.

Det skulle bli förändringar i beteende, med applikationer som suger upp tunga bandbredd också, men de är inte i så mycket efterfrågan som lägre kapacitet applikationer. Så det gör det en enkel lösning för global nätoperatörer, inte sant? Erbjuder specialpriser för roaming paket baserade på den typ ansökan, till exempel, obegränsad e-post, Facebook och Twitter, tillsammans med platsbaserade tjänster, och sätta lock på annan dataanvändning. Det ser ut som den typen av erbjudandet skulle tillfredsställa massorna – särskilt de som semestra i stället bort i affärer – och inte bryta banken för hög dataöverföringar.

Så som kommer att bli den första att ta marknaden möjlighet? Behovet finns där. Folk är arga. Det ser jag som en no-brainer.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien