Lenovo mobil utgivare: Google Play kommer till Kina i år

Det är ingen hemlighet att Google vill sina Play Store, appar och tjänster tillbaka i Kina. Som kommer att hända i år, enligt någon som borde veta: Chen Xudong, chef för Kina-baserade Lenovos mobila grupp.

Kinas transport appar flytta miljoner i fonder, Alipay avstår avgift för att driva mobila transaktioner, Kina utarbeta ytterligare reglering för mobila betalningar, Tencent gör betaltjänst på WeChat, nästan 80 procent surfa på webben i Kina via mobila enheter

Tech.Sina rapporterade Xudong s kommentar på måndagen, som noterades av 9to5 Google, även om han inte dela information om när ett sådant drag förväntas ske.

Ändå jives att med tidigare rapporter förra året som en specialversion av Google Play Store kommer att lanseras i Kina efter flera års frånvaro där. Och sedan dess, David Singleton, teknisk chef för Android, sade Moto 360 Android Wear klocka kommer att lanseras i Kina, Googles smarta klocka plattform lutar kraftigt på Googles appar och tjänster.

Android i sig är faktiskt förekommer på många Kina-telefoner, men det är inte den version som ger Google eventuella inkomster. Istället mobiltelefontillverkare det har förlitat sig på AOSP eller Android Open Source Project, programvara i kombination med andra Kina-baserade tjänster och appbutiker.

Google helt enkelt inte kan ignorera den massiva befolkningsunderlag Kina har och avstå marknaden plain vanilla Android telefoner och – i allt fler – Apples iPhone, som har sin iTunes App Store finns i världens folkrikaste nation.

Djävulens i detaljerna men. Vilka ändringar eller medgivanden har Google måste göra med Kinas regering för att få Google Play Store denna region?

Vad de är, är Google sannolikt att göra dem: Alla större mobila närvaro i Kina är bättre än vad Google har idag.

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

Utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, säkerhet, Google taggade en webbplats som osäker? Nu får du mer information om problemet

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Google taggade en webbplats som osäker? Nu får du mer information om problemet