LinuxCon överraskning huvudtalare? Linus Torvalds funderar om öppen källkod

SEATTLE – LinuxCon deltagare fick en tidig julklapp när onsdag morgon “överraskning” huvudtalare visade sig vara Linux grundare Linus Torvalds.

Stora datas stora problem: Hur få det att fungera i den verkliga världen, 2015: Enterprise IT behöver inte vara en Sci-Fi dystopi, The CISO, CIO, VD, eller du: Vem är egentligen ansvarig för cyber?

Jim Zemlin och Linus Torvalds skytte vinden på LinuxCon i Seattle, -. Sjvn, Jim Zemlin, Linux Foundation verkställande direktör, öppnade frågestunden med att citera en nyligen publicerad artikel om Linus “Torvalds kan vara den mest inflytelserika individen ekonomisk kraft under de senaste 20 åren …. Torvalds har i själva verket varit lika avgörande för retooling produktionslinjerna i den moderna ekonomin som Henry Ford var 100 år tidigare.

Torvalds svarade: “Jag tror inte att jag är allt som kraftfull, men jag är glad att få hela äran för öppen källkod.” För någon som har utan tvekan varit mer inflytelserik på teknik än Bill Gates, Steve Jobs, eller Larry Ellison, förblir Torvalds roande blygsam. Det är förmodligen en orsak Torvalds, som inte lider dårar gärna förblir obestridda ledaren för Linux.

Det bidrar också till att han inte tar sig allvarligt, utom när det gäller att koda kvalitet. Zemlin påminde honom om att han beskrevs också i samma artikel som “5-fot, ho-hum lång med en buk … hans kropp typ och gång liknar det i Tux, pingvinen maskot Linux.” Torvald svar var att flina och säga “Vad är detta? En stek?” Han tillade att 5’8 “var en rätt bra höjd.

Mer allvarligt, frågade Zemlin Torvalds vad han tyckte om den aktuella spänningen över behållare. I själva verket, ibland LinuxCon har kändes som DockerCon. Torvalds svarade: “Jag är glad att kärnan är långt ifrån behållare och andra slagord. Vi bryr oss bara om bara kärnan. Jag är så fokuserade på kärnan jag verkligen inte bryr sig. Jag inte engagera sig i politiken ovanför kärnan och jag är verkligen glad att jag inte vet. ”

Flytta på, frågade Zemlin Torvalds vad han tyckte om efterfrågan från sakernas Internet (IoT) för en ännu mindre Linux-kärnan. “Alla har alltid velat ha en mindre kärna”, säger Torvalds. “Men, med alla moduler är det fortfarande tiotals megabyte i storlek. Det är chockerande att det brukade passa in i en MB. Vi vill att det ska vara medelvärdet mager, menar IT maskinen igen.

Men “Torvalds fortsätter:” Det är svårt att bli av med onödigt fett. Saker tenderar att växa. Realistiskt Jag tror inte att vi kan komma ner till storlek vi var 20 år sedan.

När det gäller säkerhet, nästa ämne, säger Torvalds: “Jag är i strid med säkerhetsgemenskap. De tenderar att se teknik som svartvitt. Om det inte är säkerhet att de inte bryr sig alls om det.” Sanningen är “säkerhet är fel. De flesta av de säkerhetsfrågor som vi har haft i kärnan har inte varit så stor. De flesta av dem har varit riktigt dum och lite smart person tar fördel av det.

Summan av kardemumman är, “Vi kommer aldrig att bli av med buggar så säkerhet aldrig kommer att bli perfekt. Vi försöker att vara riktigt försiktig med kod. Med användarutrymme måste vi vara mycket strikt.” Men, “Bugs hända och allt du kan göra är lindra dem. Öppen källkod gör ganska bra, men alla som tror att vi någonsin kommer att vara helt säker är dumt.

Säkerhetsproblem måste offentliggöras: Linus Torvalds, Linus Torvalds vill fortfarande skrivbordet Linux, Linus Torvalds och andra på Linux SYSTEMD

Zemlin avslutade med att fråga Torvalds där han såg Linux tio år från och med nu. Torvalds svarade att han inte ser på det här sättet. “Jag grubblande, fotgängare, jag ser fram sex månader, jag tänker inte 10 år framåt. Jag tror att det är galen.”

Visst, “företagen planerar tio år, och deras planer använder öppen källkod. Hela deras processen är mycket framåttänkande. Men jag är inte orolig för 10 år framåt. Jag ser till nästa utgåva och frigör längre än så.”

För Torvalds, som arbetar hemma där “FedEx killen är inte längre förvånad över att finna mig i min morgonrock vid två på eftermiddagen,” se framåt ett par månader fungerar alldeles utmärkt. Och så gör alla företag – både teknikbaserade Amazon, Google, Facebook och mer mainstream, WalMart, New York Stock Exchange, och McDonalds – som lever på Linux varje dag.

 Berättelser

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september