McAfee CIO: “Omfamna förändring”

Det är en kliché att säga att IT och CIO roll genomgår en betydande; skift. Många, studier, och, forskning, ger belägg för att människor utanför förväntar större tillgodose industrins behov.

Stora datas stora problem: Hur få det att fungera i den verkliga världen, 2015: Enterprise IT behöver inte vara en Sci-Fi dystopi, The CISO, CIO, VD, eller du: Vem är egentligen ansvarig för cyber?

Denna förväntan går under många namn och slagord, som alla delar liknande betydelse

Summan av kardemumman är många CIO: er försöker att anta samarbetsarbetsrelationer med icke-IT-kamrater, samtidigt som upp gamla skolan föreställningar baserade på en, “default ingen”, läge.

Grunden för detta nya CIO order kräver ständig uppmärksamhet till att skapa en relation och svarar på affärs begäran om högre hastighet och mindre krångel från IT. Det är en ny värld och många CIO: er kämpar.

Med detta i åtanke, är det värdefullt att höra kommentarer från Patty Hatter, Senior Vice President Operations och CIO för McAfee, under hennes framträdande på CXO-Talk.

Eftersom både en verksamhet verkställande och CIO, erbjuder Patty ett unikt perspektiv på betydelsen av att omfamna förändring. Här är ett urval av hennes (redigerade) synpunkter på förändring. Du kan också titta på hela konversationen

IT som en förändringsagent: clos behöver alltmer att se på sig själva som förändringsagenter för organisationerna. Det finns inte en annan funktion i företaget möjlighet att bidra till att påskynda den övergripande företag som IT.

På omfamna förändring: Du måste vara villig att ändra, omfamna förändring, är den första att ändra, och är mycket öppen och samverkande.

På teknik: Den CIO: s roll är en möjlighet att vara en förändringsagent, och en stor del av det är att utnyttja alla de nya tekniker som är ute, men det kan inte vara teknik för teknikens skull. Du sluta spendera en massa pengar och slösa bort resurser utan att få affärsnytta som du behöver.

Infrastruktur vs digital CIO (PDF nedladdning), Chief Innovation Officer, två hastigheter IT, Omsättnings generator CIO (ladda ner PDF), Chief förbättring Officer

På större sammanhang av IT: Det är vilande för en IT-organisation att ha en stor världsbild i hur företaget fungerar. Hur det tjäna pengar, vilka är de smärtpunkter, vad våra kunder tycker, vad gör våra partners tror? Det är i en unik position att vara en förändringsagent om det förstår förändringar behöver göras. Om IT-organisationen sitter tillbaka är en order tagare, i väntan på prioriterad lista över projekt för att börja upptill och arbeta ned, är det ingen som kommer att vänta på det.

Råd till CIO: Min största råd Clos är omfamna förändring. Ibland måste man sitta i lugn och ro i din stol, ta en stor andetag, och sedan omfamna förändring. Det finns så många möjligheter där ute, och det kan sitta i mitten eller vara på outs.

CXO-Talk samlar framstående chefer, författare och analytiker för att diskutera ledarskap, omvandling och innovation. Utförd levande och unscripted på öppen video, erbjuder CxOTalk en rik källa tanke ledarskap från de bästa utövarna och tänkare i världen. Gå med co-värd, Vala Afshar, och mig varje fredag ​​för en ny episod av CXO-Talk.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck