Mer om DIY Fusion Drives

Den senaste guide till att skapa din egen Fusion Drive kan hittas i januari täckmantel av MacTech Magazine, som är tillgänglig endast i pappers på butikshyllorna eller via elektronisk prenumeration. Artikeln med titeln Om Fusion Drive Gary Alevy är fylld med nyttig information och tips om processen att göra en Fusion Drive från scratch.

Alevy påpekar att hittills är hanteringen av en Fusion Drive all om kommandoraden.

Vid den tidpunkt då den här artikeln skrevs, kan det grafiska användargränssnittet version av diskutil bara visa grundläggande information om en Fusion Drive såsom dess huvudstad Namn, Mounted Logisk partition, logisk volym G (LVG) och Mount Point. Det fanns inget grafiskt användargränssnitt program för att hantera fusionsenheten.

Om du är intresserad av detaljerna i CoreStorage kommandon, ta en titt på Stephen Foskett Pack Rat blogg, där han har en förteckning över dokumenterade och odokumenterade CoreStorage kommandon. Om du trotsar skapandet av en Fusion Drive, föreslår jag också att du tittar på Fosketts “multi serie på CoreStorage (även om det var skrivet på lanseringen av ColdStorage i OS X Lion).

Alevy presenterar en användbar förteckning över begränsningar av Fusion Drive, inklusive att SSD används i systemet inte kan delas upp och att hårddisken används i installationen bara kan ha en eller två partitioner. Listan kan göras lång på och någon av dessa överväganden måste vägas innan du fortsätter. Ångra allt kommer att ta lite att göra.

Kolla in dessa äpplekärna Fusion Drive berättelser, Sluta galenskap: Mac Fusion Drive handlar inte om caching, DIY Fusion Drives inte för blyga

En av de mer viktiga överväganden är programkompatibilitet. Innan du köper en maskin som levereras förkonfigurerad med CoreStorage volymer eller en Fusion Drive från Apple, kolla kompatibiliteten för din programvara, speciellt kritiska applikationer.

Det finns ett antal program som inte stöder Fusion Drive eller ens CoreStorage och vissa används i företagsmiljöer. Ett sådant upptäckte jag nyligen är Faronics “Deep Freeze driftsättning programvara. Det är programvara som utlöses en “önskad konfiguration” av programvara på Mac och kommer inte att acceptera förändringar eller ytterligare programvara efter en arbetssession. När startas om, återgår det till standard config. Data lagras på ett säkert Tina Space, sade företaget.

Men pekade nyligen Faronic stöd notera att Deep Freeze inte stöder en CoreStorage maskin, eller en Mac med en Fusion Drive. Nu är det möjligt att ta bort CoreStorage volym och installera OS X. Men det finns ingen lösning för en Fusion Drive maskin, sade företaget.

Alevy gjorde det ljud som om många hinder hade övervunnits i utgångspunkt brygga Fusion Drives. Ändå jag fortfarande läsa av problem i diskussionsforum. Jag har inte tid eller viljan att prova denna vinter semester. Kanske under våren. Om du har en fungerande, please let me know.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada