Microsoft kritiserar enda plattformsstrategi

Microsoft sade i veckan att företag med en enda plattform IT-strategi skulle spendera mer på underhåll på lång sikt.

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

I en kommentar till en rapport till bristande överensstämmelse mellan IT och verksamhet, utsläppt på tisdag, Matt Dunstan, applikationsplattform gruppchef på Microsoft, sade användningen av enskilda, äldre monolitiska plattformar, såsom Unix, minskad flexibilitet IT-avdelningar och hindrade dem från att kunna möta behoven hos näringslivet i stort.

Satsningar som gjorts tidigare Bibehåll [IT-avdelningar] “, säger Dunstan.” Vi pratar mycket om smidighet och vilja att reagera på verksamheten, men när ett företag behöver [ansökan], är IT-avdelningen mer eller mindre att säga: “Nej , passar det inte med vår strategi “eller” Ja, men det kommer att kosta så mycket och ta lång tid.

Dunstan kritiserade Unix-plattform, säger att “10 år sedan stordatorer var Unix-orienterade. I de flesta organisationer nu, mellan två tredjedelar och 75 procent av IT-budgeten går till underhåll och support, som inte lämnar en hel del att jobba med att tillföra värde “.

SAP plattformen också kritiserats av Dunstan för att inte vara tillräckligt flexibel. “Jag arbetar med SAP-kunder, och har samtal med dem om hur de kan använda Microsofts plattform för att utöka sin SAP-funktionen. – Det är snabbare och billigare för människor att göra det utanför SAP än i SAP”

Men Dunstan förnekade att Microsoft självt hade sålt sin andel av plattformar som skulle kunna betraktas som monolitisk. “De flesta kärnsystem körs på äldre plattformar, inte nödvändigtvis Microsoft. Kunder som hoppade på under den tiden har uppgraderat, och körs på aktuella versioner av Microsoft”, sade han.

När ifrågasatte om varför standardisera på äldre monolitiska plattformar, såsom Unix, var dålig men att göra samma sak på en modern plattform, till exempel Windows Server 2003, var en bra sak, förnekade Dunstan Microsoft höll på att egennyttiga.

Undersökningen av 200 företag med 500 anställda eller fler, på uppdrag av Microsoft, visade att färre än hälften av IT-chefer i organisationer satt i styrelsen.

Dunstan sade att bristen på IT-representanter styrelser var “ett tecken på en koppla” inom företag.

Det är oroande och symptomatiskt för en spänning som har funnits i branschen under ganska lång tid “, säger Dunstan.” Det är fortfarande kämpar för att få relevans i vissa organisationer – det är ett problem IT-avdelningar kämpar ständigt med.

Dessa organisationer där IT-chefer var på brädet tenderade att se IT som en strategisk tillgång som ska användas till sin fördel, medan där det fanns ingen styrelserepresentation, det sågs som ett hinder som måste övervinnas, i vissa fall.

I vissa företag, är IT-budgetar ständigt skära, IT hålls på armlängds avstånd “, säger Dunstan.” Det ses som ett nödvändigt ont. [Men] i vissa företag är det av central betydelse för verksamheten och hur verksamheten skiljer sig på marknaden. Dessa organisationer förstår att du behöver det för att göra vardagliga saker, men de är också använda IT för att bryta kundbasen för att få en kant.

Bristen på harmonisering mellan affärs- och IT-avdelningar förvärras av politiska faktorer, tillade rapporten.

“De flesta [IT-avdelningar] skulle vilja ha en närmare relation med näringslivet, men säger att de lamslås av politisk inriktning – som är dina allierade i branschen och som inte är”, säger Dunstan.

Tom Espiner rapporterade för webbplatsen Storbritannien från London

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget